ΕΒΟΛ: Σε νέα δοκιμασία η συνεργασία με τη Lidl

Για «απαξίωση» κάνει λόγο η βολιώτικη γαλακτοβιομηχανία
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 13:30
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Από την έντυπη έκδοση 

Της Δανάης Αλεξάκη
 [email protected]

Σύννεφα διαφαίνονται για ακόμα μια φορά στη συνεργασία μεταξύ της βολιώτικης γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ με τα σούπερ μάρκετ Lidl, καθώς η συνεταιριστική οργάνωση φέρεται ενοχλημένη από την «απαξίωση» -όπως υποστηρίζει- που χρήζουν τα προϊόντα της στα ράφια του ισχυρού discounter.

«Δεν μπορεί στην υπόλοιπη Ελλάδα, στα 3/4 της αγοράς των σούπερ μάρκετ, να τοποθετούνται στα ράφια περίπου 40 κωδικοί προϊόντων της ΕΒΟΛ και στα Lidl να μην υπάρχουν περισσότεροι από οκτώ κωδικοί» δηλώνουν τα στελέχη της ΕΒΟΛ, ενώ για το θέμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, έχει προγραμματιστεί σήμερα γενική συνέλευση αγροτών, παραγωγών και μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, προκειμένου να αποφασίσουν τρόπους αντίδρασης.

Ενδεχόμενο οριστικής διακοπής

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των εισηγήσεων που εξετάζει η διοίκηση περιλαμβάνεται και η οριστική διακοπή της συνεργασίας της με τα σούπερ μάρκετ Lidl, καθώς και δυναμικές κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας έξω από τοπικά καταστήματα της αλυσίδας.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών είχε ξεσπάσει και στο παρελθόν, το 2011, πάλι εξαιτίας αποκλεισμού προϊόντων της ΕΒΟΛ από την αλυσίδα.

Μάλιστα, τότε αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Μαγνησίας προχώρησαν σε κινητοποιήσεις μπροστά από καταστήματα της αλυσίδας και τελικά μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη της Θεσσαλίας βρέθηκε η χρυσή τομή και συνεχίστηκε η συνεργασία, με περιορισμένο αριθμό κωδικών της ΕΒΟΛ να διατηρούνται στα ράφια της Lidl.

Σημειώνεται ότι η ΕΒΟΛ το 2016 εμφάνισε κύκλο εργασιών στα 15,2 εκατ. ευρώ, προ φόρων κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ και καθαρά αποτελέσματα 1,2 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα