Συνεργασία της Westnet με ASUS

Κινητή τηλεφωνία: Νέα είσοδος στην ελληνική αγορά smartphones
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 13:35

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Westnet Ρόμπι Μπουρλά, η συνολική αγορά των smartphones στην Ελλάδα κινείται στην περιοχή των 500 εκατ. ευρώ με 2 εκατ. τεμάχια (σε ετήσια βάση). 

Από την έντυπη έκδοση 

Της Τέτης Ηγουμενίδη
 [email protected]

Μερίδιο της τάξεως του 4% με 5% στις πωλήσεις έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) έπειτα από μια τριετία διεκδικεί για την ASUS η Westnet, ως ο επίσημος διανομέας της στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη είσοδο νέας μάρκας κινητών τηλεφώνων που γίνεται στη χώρα, το τελευταίο διάστημα (πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η τοποθέτηση της γαλλικής Wiko), γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η ελληνική αγορά, παρά το μικρό μέγεθός της σε σχέση με αυτό άλλων χωρών.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Westnet Ρόμπι Μπουρλά, η συνολική αγορά των smartphones στην Ελλάδα κινείται στην περιοχή των 500 εκατ. ευρώ με 2 εκατ. τεμάχια (σε ετήσια βάση). Ωστόσο, για τον ίδιο το μέγεθος δεν αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα προκειμένου μια μάρκα να τοποθετηθεί σε μια αγορά. Όπως τόνισε κατά την παρουσίαση των κινητών της ASUS (με έδρα την Ταϊβάν), η ελληνική αγορά, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανταγωνιστική, έχει περιθώριο για ποιοτικές συσκευές. Ο ίδιος αμφισβήτησε τις μετρήσεις που θέλουν τα έσοδα από τις πωλήσεις των έξυπνων κινητών να έχουν μειωθεί σημαντικά φέτος, σημειώνοντας πως πιθανότατα η πολύ μεγάλη άνοδος που είχε καταγραφεί πέρυσι να μην αντικατόπτριζε την πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καταγράφεται μια διαρκώς μειούμενη μέση τιμή πώλησης για τα smartphones (κινείται στην περιοχή των 250 ευρώ), η οποία οφείλεται τόσο στον περιορισμό του διαθέσιμου εισοδήματος όσο και στις περισσότερες επιλογές που έχει ο καταναλωτής σε συσκευές με διαρκώς αυξανόμενες δυνατότητες και με οικονομικότερες τιμές.

Η ASUS, η οποία έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2009 με notebook, λανσάρει τη νέα σειρά smartphones με την ονομασία ZenFone προβάλλοντας ως καινοτομία τους την ενσωματωμένη τεχνολογία beautification που επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται μια πιο «λαμπερή» εικόνα του εαυτού του σε πραγματικό χρόνο. Η ακριβότερη συσκευή της έχει προτεινόμενη τιμή 499 ευρώ και η φθηνότερη 149 ευρώ. Οι νέες συσκευές θα είναι διαθέσιμες από τις 18 Ιουλίου σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής και σε επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα.

Αναφορικά με τη Westnet, εταιρεία διανομής και αντιπροσώπευσης προϊόντων τεχνολογίας, μέλος του ομίλου Olympia Group του Πάνου Γερμανού, το 2016 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 92 εκατ. ευρώ έναντι 93 εκατ. το 2015, EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 2,9 εκατ. από 2,5 εκατ. και κέρδη προ φόρων 1,3 εκατ. από 1,2 εκατ. Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά, φέτος τα έσοδα κινούνται μέχρι στιγμής στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα