Καταβολή προκαταβολής 28,2 εκατ. ευρώ σε 2.341 νέους αγρότες

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 18:57

Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για την καταβολή του 70% (ως προκαταβολή) του ποσού που δικαιούνται νέοι αγρότες ως πριμ πρώτης εγκατάστασης.

Για την προκαταβολή διατίθενται 28,2 εκατ. ευρώ και οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 2.341 άτομα.

Οι περισσότεροι νέοι αγρότες που εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία (453 άτομα) και στην Κρήτη (420 άτομα). Οι πληρωμές αυτές αφορούν δικαιούχους που είχαν κάνει αίτηση μέχρι τον Ιούνιο του 2006.

Εν τω μεταξύ, στο σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης εντάσσεται το σύνολο της ελληνικής παραγωγής καπνών, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό την προεδρία του υφυπουργού Αλ. Κοντού.

Ο κάθε συνεταιρισμός ενεργών καπνοπαραγωγών της χώρας θα ορίσει έναν εκπρόσωπό του γεωπόνο, ο οποίος, αφού ενημερωθεί από τον ΟΠΕΓΕΠ, θα είναι αρμόδιος για την εφαρμογή του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Σε όλες τις περιοχές της χώρας που παράγονται καπνά θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των καπνοπαραγωγών σε θέματα εφαρμογής του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Ο Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» θα πραγματοποιήσει στις περιοχές που παράγεται καπνός εκπαιδευτικά σεμινάρια, προκειμένου οι καπνοπαραγωγοί να εκπαιδευτούν στη χρήση ορθών γεωργικών πρακτικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα