General Motors: Το τελευταίο του μερίδιο πούλησε ο Kirk Kerkorian

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2006 11:09

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ μερίδιό του στην General Motors Corp., πούλησε ο δισεκατομμυριούχος Kirk Kerkorian, σύμφωνα με πρόσωπο που ενημερώθηκε σχετικά, εγκαταλείποντας έτσι την προσπάθεια να πιέσει την αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει τις ζημίες, με έξωθεν βοήθεια.

Χθες η Tracinda Corp. του Kerkorian, είπε ότι θα πουλήσει σήμερα 14 εκατ. μετοχές σε μια ιδιωτική συναλλαγή προς 28,75 δολ. η μία. Η κίνηση αυτή μειώνει το μερίδιό του στα 28 εκατ. μετοχές ή στο 4,95% της εταιρείας. Ο Kerkorian τότε πούλησε το υπόλοιπο μερίδιό του, σύμφωνα με τον άνθρωπο που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επειδή η πώληση δεν ανακοινώθηκε.

Η πώληση θα θέσει τέλος στην περιπέτεια που ξεκίνησε με τον αποκάλυψη της επένδυσης του Kerkorian στην GM πριν από 19 μήνες και εμποδίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο της GM στην πρόταση να συνδεθεί με την Renault SA και τη Nissan Motor Co. υπό τη διοίκηση του Carlos Ghosn. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, στήριξαν το σχέδιο του επικεφαλής της GM, Rick Wagoner για μείωση των ζημιών, οι οποίες πέρυσι ανήλθαν σε 10,6 δισ. δολάρια.

Η Carrie Bloom, εκπρόσωπος της Tracinda, αρνήθηκε να πει εάν η εταιρεία πούλησε περισσότερες από 14 εκατ. μετοχές. Η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε για την πώληση του λοιπού μεριδίου των μετοχών αργά χθες βράδυ, επικαλούμενη πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα της συναλλαγής.

Ο Kerkorian, 89 ετών, τον Οκτώβριο κατείχε 56 εκατ. μετοχές της GM, όταν το διοικητικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας απέρριψε την πρότασή τους για συμμαχία με τη Nissan και τη Renault. Η πώληση που ανακοινώθηκε χθες ακολουθεί την εμπορική συναλλαγή 14 εκατ. μετοχών που αποκαλύφθηκε στις 22 Νοεμβρίου. Ο Kerkorian ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της GM, πριν από την πώληση μετοχών την εβδομάδα που πέρασε.

Με βάση τα στοιχεία του Bloomberg, η Bank of America Corp., σε σημείωσή της στις 2:42 μ.μ. χθες στη Ν. Υόρκη (τοπική ώρα), ανέφερε ότι ολοκλήρωσε την εμπορική συναλλαγή των 28 εκατ. μετοχών της GM, ίσες με το λοιπό μερίδιο του Kerkorian.

Σημειώνεται ότι ο Kerkorian χρησιμοποίησε την Bank of America για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς των 12 εκατ. μετοχών της GM, αξίας 263 εκατ. δολ. τον Ιανουάριο. Ο ίδιος αποκάλυψε την 1η Σεπτεμβρίου του 2005 ότι η τράπεζα εγγυήθηκε για λογαριασμό του 400 εκατ. δολ.

Οι μετοχές της GM σημείωσαν χθες απώλειες 27 σεντς, φθάνοντας στα 29,23 δολ. η μία στη Ν. Υόρκη, με 87,3 εκατ. μετοχές να αλλάζουν χέρια. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 51%. Από τις 21 Νοεμβρίου, έχουν σημειώσει απώλειες 10%, μία ημέρα πριν ο Kerkorian αποκαλύψει την πώληση των μετοχών του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα