Nissan, Honda: Οδήγησαν τις χαμηλότερες πωλήσεις στην Ιαπωνία

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2006 11:44

THN 17η συνεχόμενη μηνιαία πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, οδήγησαν η Nissan Motor Co. και η Honda Motor Co. διευρύνοντας τη μεγαλύτερη μείωση των πωλήσεων από το 1999 καθώς οι καταναλωτές προτίμησαν τα μικρά αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων, εξαιρουμένων των μικρών οχημάτων, υποχώρησαν 6,5%, φθάνοντας στα 285.792 οχήματα τον Νοέμβριο, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου το 2005, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Japan Automobile Dealers Association, που εδρεύει στο Τόκυο. Οι πωλήσεις της Nissan μειώθηκαν 14,5% και της Honda σε ποσοστό 12%.

Τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων από την Toyota Motor Corp. και τη Honda, απέτυχαν να αντιστρέψουν τη μείωση των πωλήσεων, καθώς οι τιμές των καυσίμων σε επίπεδα ρεκόρ φέτος, απέτρεψαν τους καταναλωτές. Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων ήταν οι χαμηλότερες σε 36 χρόνια για το Νοέμβριο. Η Nissan με ένα μόνο νέο μοντέλο που παρουσίασε στην Ιαπωνία φέτος, θα επιταχύνει την ανάπτυξη προϊόντων για να ανακτήσει το χαμένο μερίδιο αγοράς της.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με μικρούς κινητήρες, όχι μεγαλύτερους των 0,66 λίτρων αναρριχήθηκαν για ενδέκατο μήνα τον Νοέμβριο, μετά την παρουσίαση 10 νέων μοντέλων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες φέτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Japan Mini Vehicles Association. Τα μικρά αυτοκίνητα προσελκύουν επίσης τους αγοραστές καθώς έχουν φθηνότερα τέλη κυκλοφορίας αλλά και ασφάλιση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα