EDF: Στα ύψη οι μετοχές μετά τη δικαστική απόφαση για τα τιμολόγια ρεύματος

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2006 12:47

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Electricite de France SA, της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικής ενεργείας της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, μετά την απόφαση δικαστηρίου κατά των γαλλικών τιμολογίων για την ηλεκτρική ενέργειας.

Το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας αποφάσισε ότι οι νομοθετημένες τιμές ηλεκτρικής ενεργείας είναι «καταφανώς ασύμβατες» με τις αντικειμενικές τιμές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της οποίας οι αγορές ανοίγουν στον ανταγωνισμό τον Ιούλιο του 2007. Η απόφαση του Γαλλικού Συνταγματικού Συμβουλίου ακολουθεί άλλη νομοθετικού σώματος της Γαλλίας, για να ανοίξει τον δρόμο στη συγχώνευση της Gaz de France SA και της Suez SA, ύψους 42,9 δισ. ευρώ (56,9 δισ. δολ.).

Η EDF, πρώην κρατικό μονοπώλιο στον τομέα της ηλεκτρικής ενεργείας, πραγματοποιεί τα μέγιστα των εσόδων της στη Γαλλία, από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το γαλλικό κράτος ορίζει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά και για κάποιες επιχειρήσεις, περιορίζοντας τα κέρδη.

Οι μετοχές της EDF σημείωσαν άνοδο έως 3,65 ευρώ, ποσοστό 7,5%, φθάνοντας στα 52,05 ευρώ η μία και στα υψηλότερα επίπεδα από την δημόσια εγγραφή της, πριν από ένα χρόνο. Οι μετοχές της εταιρείας στις 10 π.μ. στο Παρίσι (τοπική ώρα), διαπραγματεύθηκαν στα 51,70 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα