Δεύτερη ημέρα ανόδου για το αλουμίνιο

Μετά τη μείωση των αποθεμάτων του στο Λονδίνο
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 07:15

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του αλουμινίου στη Σαγκάη για δεύτερη ημέρα, μετά την υποχώρηση των αποθεμάτων που ελέγχει το London Metal Exchange, την εβδομάδα που πέρασε, καταδεικνύοντας ότι οι προμήθειες ενδέχεται να μην καλύψουν τη ζήτηση βραχυπρόθεσμα. Χαμηλότερα διαπραγματεύθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού.

Τα αποθέματα του ελαφρού μετάλλου υποχώρησαν για τέταρτη ημέρα την 1η Δεκεμβρίου, φθάνοντας στους 678.650 μετρικούς τόνους και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 21 Νοεμβρίου. Η αύξηση της ζήτησης αλουμινίου από την Κίνα, το οποίο χρησιμοποιείται στην κατασκευή αυτοκινήτων και κουτιών αναψυκτικών θα διατηρήσει την κατανάλωση, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Alcoa Inc., Alain Belda, την 1η Δεκεμβρίου.

Το αλουμίνιο για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο έως 230 γιουάν, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 20.350 γιουάν (2.600 δολ.) ο μετρικός τόνος στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης και διαπραγματεύθηκε στα 20.280 γιουάν κατά το μέσον της συνεδρίασης.

Το μέταλλο για άμεση παράδοση στην Changjiang, τη μεγαλύτερη αγορά σποτ της Σαγκάης, διαπραγματεύθηκε υψηλότερα από 21.380 γιουάν έως 21.440 γιουάν ο τόνος.

Επίσης, η υποχώρηση του δολαρίου αυξάνει τις τιμές των βασικών μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου και του αλουμινίου, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα 20 μηνών έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται ότι τα αμερικανικά ομόλογα θα γίνουν λιγότερο ελκυστικά, καθώς η Federal Reserve μειώνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού. Ανοδικά επίσης κινήθηκε το γιουάν έναντι του δολαρίου από τη στιγμή που η Κίνα έθεσε τέλος στον έλεγχό του, το έτος που πέρασε. Αδύναμο δολάριο, καθιστά τα μέταλλα που τιμώνται σε δολάρια, πιο φθηνά για κατόχους άλλων νομισμάτων.

Το αλουμίνιο για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 2 δολ., ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 2.820 δολ. ο τόνος στο London Metal Exchange στις 11:56 π.μ., ώρα Σαγκάης.

Ο χαλκός για παράδοση Φεβρουαρίου υποχώρησε έως 470 γιουάν, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 65.090 γιουάν ο τόνος στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Στο μέσον της συνεδρίασης διαπραγματεύθηκε στα 65.270 γιουάν ο τόνος.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange, σημείωσε άνοδο 20 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 7.020 δολ. ο τόνος στις 11:52 π.μ., ώρα Σαγκάης. Το μέταλλο για άμεση παράδοση στην Changjiang, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση και διαπραγματεύθηκε σήμερα από 66.900 γιουάν έως 67.300 γιουάν ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα