Cerberus: Προς εξαγορά 12 εργοστασίων της Delphi

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 10:00

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ των διαπραγματεύσεων με την Delphi Corp. και τη μεγαλύτερη ένωση των εργαζομένων βρίσκεται η Cerberus Capital Management LP, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν την εταιρεία επενδύσεων στην εξαγορά των 12 εργοστασίων της χρεοκοπημένης εταιρείας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Cerberus, η εταιρεία επενδύσεων που ελέγχει το σκέλος οικονομικών της General Motors Corp., θέλει από την ένωση των εργαζομένων, την United Auto Workers, να αποδεχθεί χαμηλότερους μισθούς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Επίσης η Cerberus διαπραγματεύεται με την Delphi για την αγορά και των 12 εργοστασίων της, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές.

H πίεση αυξάνεται στην Delphi να κλείσει μια συμφωνία με την ένωση των εργαζομένων και την πρώην μητρική της, General Motors, για τη μείωση των μισθών και των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Steve Miller, που έθεσε την εταιρεία στις ΗΠΑ υπό την προστασία του άρθρου 11 περί πτωχεύσεων πριν από 14 μήνες έχει πει ότι ελπίζει η εταιρεία να βγει από τη χρεοκοπία στα μέσα του 2007.

Η GM, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο χρειάζεται ειρηνική επίλυση των εργασιακών προβλημάτων με την Delphi, για να αποφύγει μία απεργία η οποία θα μπορούσε να βλάψει την παραγωγή αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Rick Wagoner.

Η Cerberus και άλλες δύο εταιρείες επενδύσεων, η Appaloosa Management LP και η Ripplewood Holdings LLC, και οι δύο με έδρα τη Ν. Υόρκη, συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών, που είχαν διαπραγματεύσεις με την Delphi, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους. Η Appaloosa είναι η μεγαλύτερη μέτοχος της Delphi.

Oι εταιρείες επενδύσεων πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν κέρδος με την αγορά εταιρειών σε χαμηλότερη τιμή και τη μείωση του κόστους. Την εβδομάδα που πέρασε η GM ολοκλήρωσε την πώληση του 51% του οικονομικού της σκέλους, General Motor Acceptance Corp., στην Cerberus.

Ο εκπρόσωπος της Delphi, Lindsey Williams και η εκπρόσωπος της GM, Renee Rashid-Merem αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Τα μηνύματα στον εκπρόσωπο της UAW, Roger Kerson και τον εκπρόσωπο της Cerberus, Richard Auletta, δεν βρήκαν άμεση ανταπόκριση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα