Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 10:22

Fortius Finance: «Μπορεί η άνοδος του ΓΔ στη συνεδρίαση της Παρασκευής να αυξάνει κάπως την αισιοδοξία για τη συνέχεια, ωστόσο η εντελώς βραχυπρόθεσμη πορεία του αναμένεται να εξαρτηθεί από την κίνηση των ξένων δεικτών και τις εγχώριες επιχειρηματικές ειδήσεις.

»Επίσης, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που η ζήτηση μειωθεί στον ΟΤΕ, ο οποίος υπήρξε αναμφίβολα ένας θετικός καταλύτης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 9μήνου, τότε ο ΓΔ δύσκολα θα μπορέσει να κινηθεί σε υψηλότερες περιοχές, από τη στιγμή μάλιστα που η προσφορά δεν απορροφηθεί στο σύνολο του τραπεζικού κλάδου.

»Μπορεί η αποκοπή των προμερισμάτων των Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς (σήμερα η Motor Oil) να άσκησε φυσιολογικές πιέσεις στους εν λόγω τίτλους την Παρασκευή και γενικότερα στον τραπεζικό κλάδο, αλλά η πορεία και των υπόλοιπων τίτλων δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί στη συνεδρίαση αυτή ως ικανοποιητική. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο είναι το κλείσιμο του ΓΔ πάνω από την αντίσταση των 4.250 μονάδων, με τη στήριξη να εντοπίζεται στις 4.200 μονάδες».

Sarros Securities: «Το ελληνικό χρηματιστήριο την Παρασκευή, με ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών πραγματοποίησε κέρδη, με πρωταγωνιστές τις εταιρeίες του κλάδου Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας. Για αυτή την εβδομάδα περιμένουμε πιέσεις και ρευστοποιήσεις, έτσι προτείνεται όπου είναι δυνατόν αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα