Χρηματιστήριο: Στόχος η υπεράσπιση των «νέων υψηλών»

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 11:09
UPD:11:11
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Να υπερασπιστεί το «νέο υψηλό» προσπαθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να δίνουν μάχη για τη διατήρηση του ανοδικού momentum, έχοντας ως «σύμμαχο» το ουδέτερο κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10.56), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,08% στις 842,00 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, αντίθετα, να εμφανίζει κάμψη κατά 0,07% στις 2.187,01 μονάδες. Ο τζίρος των συναλλαγών ανέρχεται σε 9,19 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 33 ενισχύονται, 21 υποχωρούν και εννέα παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 0,82% στις 826,57 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα αυξάνεται κατά 0,57%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 0,87%, η Eurobank κατά 1,10%, η Alpha Bank κατά 0,90% και η Attica Bank κατά 5,88%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Lamda Development και Ελλάκτορα σημειώνουν κέρδη της τάξης του 1,20%, ενώ πέριξ του 1% διαμορφώνεται η άνοδος για τις μετοχές των Viohalco και Motor Oil. Στον αντίποδα, η μετοχή της Aegean διολισθαίνει κατά 0,94%, του Μυτιληναίου κατά 0,72% και της Grivalia Properties κατά 0,66%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διατηρούνται σχεδόν στα ίδια επίπεδα, παραμένοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 0,2 μονάδα βάσης στο 5,359%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 3,6 μονάδες βάσης στο 3,707%.

Χθες, το επιτόκιο των εξάμηνων εντόκων γραμματίων υποχώρησε κάτω του συνηθισμένου, καθώς διαμορφώθηκε στο 2,70%, αντανακλώντας το ράλι στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Με βάση τις συγκεκριμένη βελτίωση, η κυβέρνηση επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις θετικές συνθήκες και να προχωρήσει σε δοκιμαστική έκδοση ομολόγου.

Ο ESM, συνεδρίασε χθες, εγκρίνοντας το συμπληρωματικό μνημόνιο, το οποίο διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Ωστόσο, ανέβαλε για την Παρασκευή την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, λόγω της εκκρεμότητας υλοποίησης ενός μικρού μέρους των προαπαιτούμενων δράσεων.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ESM, συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα, τα οποία αφορούσαν κατά κύριο λόγο, τις νομικές διώξεις εις βάρος των τριών ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα, εξετάστηκε ο ρυθμός υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων που έχουν τεθεί από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Στα εταιρικά νέα της ημέρας, ενισχυμένες κατά 3,5% έκλεισαν οι πωλήσεις της αλυσίδας πολυκαταστημάτων attica στο α’ εξάμηνο επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική της διοίκησης, που εστιάζει σε συνεχή αναβάθμιση των χώρων πώλησης και εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου εμπορικών σημάτων - δίνοντας έμφαση στο επόμενο διάστημα στην ανάπτυξη της Armani Exchange αλλά και στη στρατηγική επένδυση στην Καλογήρου.

Παράλληλα, στη δημοσιότητα έδωσε η Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε. το πληροφοριακό δελτίο για την προαιρετική δημόσια πρόταση της Ανεμοκάμπι Α.Ε. Συμμετοχών προς τους μετόχους της εταιρείας για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών, έναντι της τιμής των 0,70 ευρώ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα