Pfizer: Σημαντικές απώλειες των μετοχών

Μετά την αποτυχία σκευάσματος κατά της χοληστερίνης
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 11:40

ΑΠΩΛΕΙΕΣ έως 12% σημείωσαν οι μετοχές της Pfizer Inc. στην Ευρώπη, μετά την κίνηση της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας στον κόσμο, να σταματήσει την ανάπτυξη του πιο σημαντικού νέου σκευάσματός της κατά της χοληστερίνης, που σχεδιάστηκε να αντικαταστήσει άλλο, όταν θα λήξει η πατέντα του.

Η Pfizer σταμάτησε τις μελέτες για το σκεύασμα κατά της χοληστερίνης στις 2% επειδή οι θάνατοι μεταξύ των ασθενών που το έπαιρναν ήταν 60% περισσότεροι από εκείνους που δεν πήραν το σκεύασμα. Οι μετοχές της εταιρείας, υποχώρησαν 2,21 ευρώ, φθάνοντας στα 18,49 ευρώ (24,60 δολ.) η μία σήμερα στη Γερμανία, μετά το κλείσιμό τους στα 27,86 δολ. η μία την 1η Δεκεμβρίου στη Ν. Υόρκη.

Οι μετοχές της Pfizer, με μία χρηματιστηριακή αξία 200,9 δισ. δολ., σημείωσαν άνοδο 37 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 27,86 δολ. η μία την 1η Δεκεμβρίου, ενώ μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 7%.

Η εταιρεία ενημέρωσε αμέσως το Food and Drug Administration των ΗΠΑ για την απόφασή της και είπε στους γιατρούς που έκαναν τη σχετική κλινική έρευνα να σταματήσουν τη χορήγησή του, σύμφωαν με τη σχετική ανακοίνωση. Συνολικά 82 ασθενείς που έπαιρναν μαζί το παλιό και το πειραματικό σκεύασμα της Pfizer κατά της χοληστερίνης, υπέκυψαν, έναντι 51 ασθενών που έπαιρναν μόνο το παλιό της σκεύασμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Andy McCormick.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα