Iνδία: Περισσότερες κατά 9% οι εκτάσεις με σιτάρι

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 12:29

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ κατά 9% γη, έσπειραν φέτος οι αγρότες της Ινδίας, της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας παραγωγής σταριού στον κόσμο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Εσπειραν στάρι σε 15,4 εκατ. εκτάρια (38 εκατ. acres) έως τις 29 Νοεμβρίου, έναντι 14,1 εκατ. εκταρίων, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργού Γεωργίας, σε σχετική ανακοίνωση.

Οι τιμές του σταριού παγκοσμίως, αυξήθηκαν πέρυσι 70%, στο πλαίσιο της έναρξη αγορών σταριού τον Φεβρουάριο από την Ινδία, μετά από μία παύση έξι ετών. Την νέα εσοδεία η παραγωγή σταριού της Ινδίας, προβλέπεται να αναρριχηθεί σε επίπεδα ρεκόρ καθώς οι αγρότες έσπειραν μεγαλύτερες εκτάσεις, σύμφωνα με μερίδα αναλυτών. To σιτάρι είναι για την Ινδία το κυριότερο δημητριακό προς βρώση τον χειμώνα.

Η Ινδία, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα εισαγωγής φυτικών ελαίων στον κόσμο, αγοράζει φοινικέλαιο από την Μαλαισία και την Ινδονησία και σογιέλαιο από τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Η παραγωγή σταριού στην Ινδία ενδέχεται να αναρριχηθεί έως τα 80 εκατ. μετρικούς τόνους, σύμφωνα με οκτώ στελέχη, διαπραγματευτές και αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, από 24 έως 28 Νοεμβρίου. Η τελευταία παραγωγή ρεκόρ σε σιτάρι της Ινδίας ήταν τα 76,4 εκατ. τόνους, την εσοδεία 1999-2000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα