Μ. Δαμανάκη: Ο κ. Τσιτουρίδης υποβάλλει τους ασφαλισμένους σε σκωτσέζικο ντους

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 13:20
UPD:13:23

Για «κρυφή ατζέντα» της Νέας Δημοκρατίας στο ασφαλιστικό έκανε λόγο η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης για αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ Πρες, ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων. Οπως δηλωσε ο υπουργός, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο υπολογισμος του ύψους σύνταξης να γίνεται με βάση το σύνολο των αποδοχών και όχι με τους μισθούς της τελευταίας πενταετίας.

«Ο κ. Τσιτουρίδης συνεχίζει αμετανόητος να πολιτεύεται στο Ασφαλιστικό με μισόλογα, σκιές και απόλυτη αφερεγγυότητα. Υποβάλλει αδιάκοπα τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στη μέθοδο-μαρτύριο του σκωτσέζικου ντους. Μια ζέστη - μια κρύο», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κ. Δαμανάκη, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργό, ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων οδηγεί σε μείωση του ποσού της σύνταξης κατά περίπου 25%.

Όπως επισημαίνει η κ. Δαμανάκη, το ΠΑΣΟΚ καλεί τον υπουργό Απασχόλησης να εγκαταλείψει τη διγλωσσία για το ασφαλιστικό και να προσέλθει στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα