KT&G: Επενδυτής πουλά μετοχές της αξίας 470 εκατ. δολ.

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 13:47

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ στην KT&G, τη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ν. Κορέας, σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές αξίας περίπου 470 εκατ. δολ., προκαλώντας φήμες ότι ο δισεκατομμυριούχος Carl Icahn, μειώνει το μερίδιό του.

Η Citigroup Inc. θα διαχειριστεί την πώληση 7 εκατ. μετοχών, σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους επενδυτές. Οι μετοχές ενδέχεται να πουληθούν προς 60.700 ουόν (65,4 δολ.) έως 63.500 ουόν η μία ή με έκπτωση από 1% έως 3,8%, με βάση τη σημερινή τιμή κλεισίματος, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το οποίο δεν κατονομάζει τον επενδυτή.

Η πώληση πραγματοποιείται σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών, μετά το τέλος της συνεργασίας του Icahn, με τον διαχειριστή hedge fund, Warren Lichtenstein της Steel Partners. Από την υποχώρηση 4,9% των μετοχών μετά τη ματαίωση της συμφωνίας στις 25 Αυγούστου, οι μετοχές της KT&G σημείωσαν άνοδο 12,5% και σήμερα αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι μετοχές της KT&G σημείωσαν άνοδο 2,4%, φθάνοντας σήμερα τα 63.100 ουόν η μία. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 40%, υπερβαίνοντας την άνοδο 3,4% του δείκτη Kospi στο Χρηματιστήριο της Σεούλ.

Το πρώην κρατικό μονοπώλιο καπνού, ανακοίνωσε 10,5% αύξηση των κερδών το τρίτο τρίμηνο, μετά την πώληση ακριβότερων τσιγάρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα