KT&G: Πτωτικά κινούνται οι μετοχές

Καθώς εικάζεται ότι ο επενδυτής Carl Icahn πούλησε το μερίδιό του
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 07:48

ΤΙΣ μεγαλύτερες απώλειες από τον Αύγουστο, σημείωσαν οι μετοχές της KT&G Corp., της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας της Ν. Κορέας, καθώς η πώληση μεριδίου 4,7% της εταιρείας, αύξησε τις εικασίες ότι ο δισεκατομμυριούχος Carl Icahn, πούλησε το μερίδιό του.

Οι μετοχές της KT&G υποχώρησαν έως 5,7%, φθάνοντας στα 59.500 ουόν η μία στη Σεούλ, μετά τη σημερινή πώληση 7 εκατ. μετοχών της καπνοβιομηχανίας από επενδυτή στα 60.700 ουόν η μία, σε μια εμπορική συναλλαγή αξίας 425 δισ. ουόν (459 εκατ. δολ.) σύμφωνα με το Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, που δεν αποκάλυψε το όνομα του επενδυτή.

Ο Icahn, ο ένας από τους τρεις επενδυτές με τόσες μετοχές, έθεσε τέλος στη συμμαχία με τον διαχειριστή κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου, Warren Lichtenstein πριν από τρεις μήνες και πλέον, αφού έπεισε τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της KT&G, Kwak Young Kyoon, να επιστρέψει περίπου 3 δισ. δολ. σε μετρητά στους επενδυτές. Η εκστρατεία, βοήθησε στην άνοδο της μετοχής της καπνοβιομηχανίας κατά 34% φέτος.

Οι μετοχές της KT&G οι οποίες αναρριχήθηκαν χθες σε επίπεδα ρεκόρ, άλλαξαν χέρια 4,6% χαμηλότερα, στα 60.200 ουόν η μία στις 12:55 μ.μ., στη Σεούλ.

Η Citigroup Inc. διαχειρίστηκε την πώληση των μετοχών, σύμφωνα με το έγγραφο όρων που εστάλη σήμερα στους επενδυτές μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε αυτό δεν αναφέρθηκε το όνομα του επενδυτή που πούλησε μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα