Tesco: 9,6% υψηλότερα έσοδα από τη μείωση των τιμών πώλησης

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 09:36

ΑΥΞΗΣΗ 9,6% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της Tesco Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Βρετανίας, καθώς η διαχειρίστρια σούπερ μάρκετ μείωσε τις τιμές πώλησης και αύξησε τον αριθμό των καταστημάτων της εκτός Βρετανίας.

Τα έσοδα στα καταστήματα της Tesco στη Βρετανία που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, σημείωσαν αύξηση 5,6%, εξαιρουμένης της βενζίνης, τις 13 εβδομάδες που έληξαν στις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά μέσον όρο, εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι η αύξηση θα ήταν 5,5%. Οι πωλήσεις εκτός Βρετανίας, αυξήθηκαν 18% σε σταθερές ισοτιμίες.

Η Tesco μείωσε τις τιμές πώλησης των προϊόντων που εμπορεύεται κατά 200 εκατ. λίρες στερλίνες (396 εκατ. δολ.) το πρώτο εξάμηνο της χρήσης και μεγάλωσε την γκάμα των τροφίμων. Το μερίδιό της στην αγορά των ειδών μπακαλικής της Βρετανίας, ύψους 120 δισ. λιρών, αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ του 31,6% τον Αύγουστο. Επίσης, η εταιρεία προσθέτει καταστήματα στην Ταϊλάνδη και την Πολωνία για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη.

Οι μετοχές της Tesco σημείωσαν άνοδο 4,75 πένες, φθάνοντας χθες στις 397,5 πένες η μία στο Λονδίνο. Η φετινή χρονιά είναι η πέμπτη που σημειώνουν άνοδο, ενώ οι μετοχές της ανταγωνίστριάς της, J. Sainsbury Plc έχουν κερδίσει 28%.

Η Sainsbury ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι οι πωλήσεις της το εξάμηνο της χρήσης αυξήθηκαν 6,2%, εκτός της βενζίνης. Τα έσοδά της αυξήθηκαν για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία κέρδισε μερίδιο αγοράς με τη μείωση των τιμών πώλησης, την ανακαίνιση των καταστημάτων και την προσθήκη προϊόντων στην γκάμα της.

Η Tesco λειτουργεί σε 12 χώρες εκτός της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ταϊλάνδης και της Ουγγαρίας. Σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερα από 300 καταστήματα στο εξωτερικό, εμβαδού πλέον των 4,5 εκατ. τ.μ., το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η εταιρεία, που το επόμενο έτος θα ανοίξει καταστήματα στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, μελετά την πιθανότητα εισόδου της στην αγορά της Ινδίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα