Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 10:23
UPD:10:42

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά πραγματοποίησε ζημιές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με την πλειοψηφία των μετοχών να κινείται σε αρνητικά επίπεδα. Ανοδικές κινήσεις μετοχών όπως της Τράπεζας Πειραιώς και της Motor Oil εξισορρόπησαν τις πιέσεις. Για σήμερα πιστεύουμε πως οι μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου θα ακολουθήσουν την θετική αντίδραση των διεθνών αγορών. Επειδή αναμένεται και αύξηση των επιτοκίων σύντομα χρειάζεται προσοχή στις επιλογές μας».

Aspis Securities «Ισχυρή ανοδική αντίδραση χθες σε ΗΠΑ και Ευρώπη με αφορμή επιχειρηματικές συμφωνίες αλλά και πτώση των τιμών του πετρελαίου. Στην εγχώρια αγορά, οι μετοχές των τραπεζών παρουσίασαν και χθες τάσεις συσσώρευσης ενώ διόρθωση σημειώθηκε και στην τιμή της μετοχής του ΟΤΕ. Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, θεωρούμε πιθανή την άνοδο τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και την εγχώρια αγορά».

Euroxx: «Με απώλειες της τάξεως 0,70% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών της Σοφοκλέους στη χθεσινή συνεδρίαση, οδηγούμενος από τις ρευστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στις τραπεζικές και σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές… Οι διεθνείς κεφαλαιαγορές στο σύνολο τους κατέγραψαν σημαντικά κέρδη στον απόηχο των επικείμενων εξαγορών και συγχωνεύσεων εκατέρωθεν του Ατλαντικού όπως επίσης και από την ανάκαμψη του δολαρίου, με εξαίρεση τον δείκτη Nikkei που κατέγραψε οριακές απώλειες. Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ θα κινηθεί ανοδικά μετά το θετικό κλείσιμο των διεθνών αγορών».

Praxis International: «Το θετικό κλείσιμο των κυριότερων διεθνών κεφαλαιαγορών αναμένεται να ασκήσει θετική επίδραση στην εγχώρια κεφαλαιαγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση οδηγώντας σε αντίδραση των κυριοτέρων δεικτών του ΧΑ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα