Γ. Αλογοσκούφης: Συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις

«Εντείνεται ο ανταγωνισμός στις τράπεζες
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 10:47
UPD:11:01

Ο πρώτος κύκλος μεταρρυθμίσεων ολοκληρώνεται στο τέλος αυτής της τετραετίας και στη συνέχεια θα ζητηθεί η ψήφος του λαού για να προχωρήσουμε στο δεύτερο κύκλο των μεταρρυθμίσεων.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου "International Banking Forum" του Economist με θέμα την οικονομία, τις τραπεζικές δραστηριότητες και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στα επόμενα χρόνια, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, μπορούμε να αποβλέπουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση της απασχόλησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε επίσης στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, στις αποκρατικοποιήσεις των τραπεζών, την εξυγίανση της ΑΤΕ προσθέτοντας ότι όλα αυτά διαμόρφωσαν συνθήκες για ένα καλύτερο τραπεζικό σύστημα.

Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν με την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕ, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, και υπενθύμισε την υποστήριξη της κυβέρνησης στην επέκταση της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας την επέκταση ως κοσμοϊστορικό γεγονός. Επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει ανάλογες πρωτοβουλίες των ελληνικών τραπεζών.

Ο ανταγωνισμός στο τραπεζικό σύστημα εντείνεται και λειτουργεί προς όφελος των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και γι’ αυτό η πρόοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα