HSBC: Αύξηση των επισφαλών δανείων στις ΗΠΑ, μείωση των εσόδων

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 11:11

Η HSBC Holding Plc, η βρετανική τράπεζα με τη χειρότερη επίδοση μετοχών φέτος, είπε ότι τα επισφαλή δάνεια στις ΗΠΑ αυξάνονται, με αποτέλεσμα την υποχώρηση των εσόδων.

Στην αγορά των ΗΠΑ, όπου η τράπεζα πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των προ φόρων κερδών της, εξοφλούνται όλο και λιγότερα δάνεια από το πρώτο ήμισυ του έτους, εξ αιτίας των αλλαγών στο νόμο περί πτωχεύσεων, σε συνδυασμό με την αδύναμη αγορά κατοικιών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Τον περασμένο μήνα η HSBC ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1 εκατ. δολ. στα 673 εκατ. δολάρια, καθώς τα δάνεια που ενδέχεται να μην αποπληρωθούν, αυξήθηκαν κατά 16%.

Με στόχο την αύξηση της ανάπτυξης, ο πρόεδρος της HSBC, Stephen Green, 58 ετών, σχεδιάζει να αυξήσει τα κέρδη στην Ασία, όπου η τράπεζα λειτουργεί από το 1865. Το σκέλος της στη Βόρειο Αμερική, που περιλαμβάνει την πρώην Household International Inc., αποτέλεσε περίπου το 1/3 των προ φόρων κερδών το πρώτο εξάμηνο της χρήσης και περίπου τα 2/3 των επισφαλών δανείων.

Οι μετοχές της HSBC υποχώρησαν 0,4%, φθάνοντας στις 933 πένες η μία στις 8:35 π.μ. στο Λονδίνο. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, βρίσκονται περίπου 9% χαμηλότερα, όταν για πρώτη φορά η τράπεζα αποκάλυψε την αύξηση των επισφαλών δανείων στις ΗΠΑ. Μέσα στο έτος οι μετοχές της HSBC έχουν σημειώσει άνοδο μικρότερη του 0,5%, με αποτέλεσμα να έχουν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των εννέα μετοχών που αποτελούν τον FTSE All-Share Banks Index, ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο 5%.

Η HSBC θα συζητήσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 10 π.μ., ώρα Λονδίνου σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα