Ανοδικά κινείται το αργό

Καθώς αναμένεται η μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης στις ΗΠΑ
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 13:14

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς οι αναλυτές εικάζουν ότι οι προμήθειες του πετρελαίου θέρμανσης στις ΗΠΑ θα μειωθούν εξ αιτίας της έντονης ζήτησης αυτήν την εβδομάδα, λόγω του ψυχρού καιρού.

Οι χαμηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες αυτήν την εβδομάδα στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο, βοήθησαν στην άνοδο των τιμών του αργού αυτήν την εβδομάδα, εν αναμονή της αύξησης ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι προμήθειες διυλισμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, πιθανόν υποχώρησαν κατά 950.000 βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, την ένατη συνεχόμενη μείωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 10 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. To υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ, θα ανακοινώσει αύριο το ύψος των αποθεμάτων.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο έως 36 σεντς, ποσοστό 0,6% φθάνοντας στα 62,80 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 62,70 δολ. το βαρέλι στις 10:24 π.μ., στο Λονδίνο. Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 10 σεντς, φθάνοντας στα 63,55 δολ. στο ICE Futures του Λονδίνου.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται το τέταρτο τρίμηνο όταν τα διυλιστήρια παράγουν πετρέλαιο θέρμανσης για τον χειμώνα στο Βόρειο Ημισφαίριο της Γης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα