Dionic: Ιδρυση εταιρείας παραγωγής αιολικής ενέργειας

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 14:58

Στην ίδρυση ανώνυμης εταιρείας με αντικειμενικό σκοπό την παραγωγή αιολικής ενέργειας προχωρά η Dionic AEBE σε συνεργασία με την Αιολική Ανάπτυξη Α.Ε., η οποία εξειδικεύεται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η συνεργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικού συμβολαιογραφικού προσυμφώνου, το οποίο είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2005.

Η νέα ανώνυμη εταιρεία θα προχωρήσει στην κατασκευή και διαχείριση αιολικού πάρκου δυναμικότητας 46 MW στο Νομό Κορινθίας.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση σταθμών ανεμομέτρησης, καθώς επίσης και την τελική εγκατάσταση του αιολικού πάρκου, έχει εξασφαλιστεί η έγκριση του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο χώρο όπου θα εγκατασταθεί το αιολικό πάρκο διεξάγονται από τον Μάρτιο του 2006 μετρήσεις αιολικού δυναμικού με ανεμομετρικο σταθμό από διαπιστευμένο κατά DIN-EN ISO/IEC 17025 φορέα, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του έργου, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Dionic.

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας θα ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και η συμμετοχή της Dionic διαμορφώνεται σε 46%, με δυνατότητα απόκτησης επιπλέον 5%.

Η διοίκηση της Dionic εκτιμά ότι η λειτουργία της νέας εταιρείας θα εμπλουτίσει σημαντικά το portfolio των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει ο Όμιλος, αποτελώντας ένα ουσιαστικό βήμα εισόδου στο χώρο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΙΟΝ



Σχολιασμένα