Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 2003, 2004 και 2005

Που υποβλήθηκαν μέσω Ιντερνετ
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 15:13

Από ηλεκτρονικό έλεγχο περνάει το υπουργείο Οικονομικών τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των ετών 2003, 2004 και 2005 που υποβλήθηκαν μέσω του Ιντερνετ. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι δηλώσεις εκείνες στις οποίες έχουν εγγραφεί αδικαιολόγητα υψηλές δαπάνες προκειμένου να εξασφαλίζεται μείωση του φόρου.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, σε δειγματοληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν οι δηλώσεις στις οποίες προέκυπτε καταβολή φόρου, ο οποίος ως ποσοστό κυμαινόταν σε επίπεδα κάτω από το 60% του φόρου που αναλογούσε στον συγκεκριμένο φορολογούμενο με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Επίσης, θα υποβληθούν σε έλεγχο οι δηλώσεις στις οποίες προέκυπτε επιστροφή φόρου σε ποσοστό που αντιστοιχεί σε 270% και πάνω από τον φόρο που αναλογεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε δειγματοληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν και οι φορολογούμενοι που ενώ στις φορολογικές δηλώσεις τους δεν είχαν εγγράψει εκπτώσεις ή μειώσεις δαπανών, ωστόσο πήραν επιστροφή φόρου μεγαλύτερη των 500 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα