ΟΤΕ: Συνεχίζεται το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 16:29

Ο OTE θα συνεχίσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και το επόμενο έτος, με στόχο τη μείωση του κόστους και την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Αυτό δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης. «Να συγκεντρωθούμε στην συμπίεση του κόστους και στο νοικοκύρεμα. Υπάρχουν περιθώρια για συμπίεση του κόστους».

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέρισμα, ο κ. Βουλούμης είπε τα εξής: «Τα χρήματα υπάρχουν για να δώσουμε μέρισμα. Η δική μου γνώμη είναι ότι χρωστάμε κάτι στους μετόχους». Διευκρίνισε παράλληλα ότι το ύψος του μερίσματος δεν καθορίζεται από τον ΟΤΕ αλλά από το βασικό μέτοχο, που είναι το Δημόσιο.

Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, ο κ. Βουρλούμης άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται να διατεθεί περίπου ένα 20% από το 38% των μετοχών που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Χαρακτήρισε πρόκληση το να υπάρξει συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να καταλήξουν σε στρατηγικό επενδυτή. Ταυτόχρονα επανέλαβε πως το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το καλοκαίρι, που έχει θέσει η κυβέρνηση, είναι μεν «σφικτό», αλλά και χρήσιμο, γιατί, όπως είπε, πιέζει όλους να συνεργαστούν πιο καλά και πιο συντονισμένα.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ είπε ακόμη ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει προσλάβει συμβούλους, οι οποίοι θα αναζητήσουν επενδυτές ανάμεσα στις μεγάλες τηλεπικοινωνιακές ευρωπαϊκές εταιρίες, που είναι διατεθειμένες να εισέλθουν στον ΟΤΕ. Όταν βρεθεί επενδυτής, τότε θα πρέπει να οριοθετηθούν τα δικαιώματα του Δημοσίου και του επενδυτή, μέχρι όμως να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, ο Οργανισμός θα συνεχίσει την υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων του, είπε ο κ. Βουρλούμης.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα