Ευκλ. Τσακαλώτος: Με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για έξοδο στις αγορές

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 18:23
UPD:20:14
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε πως η κυβέρνηση θα έχει σύντομα ένα πρόγραμμα συγκροτημένο για το πώς θα βγούμε στις αγορές.

Ο δρόμος που ανοίγει με τη συμφωνία βραχυπρόθεσμα είναι η έξοδος στις αγορές και άρα η έξοδος από το πρόγραμμα και η μείωση της επιτήρησης, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

Ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε πως η κυβέρνηση θα έχει σύντομα ένα πρόγραμμα συγκροτημένο για το πώς θα βγούμε στις αγορές, «όχι ένα όποτε να 'ναι και θα δουμε τι θα γίνει».

HELLENIC PARLIAMENT TV

Μην επενδύσετε ότι δεν θα έρθει η ανάπτυξη, θα έρθει, η συζήτηση πρέπει να γίνει για το πώς θα γίνει βιώσιμη και πέρα από το πρόγραμμα, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στη Ν.Δ.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως απαιτείται μια σοβαρή ανταλλαγή απόψεων για το πώς αυτή η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη και πέρα από το πρόγραμμα: «Να κάνουμε αυτή τη συζήτηση αλλά μην μας λέτε ότι εσείς θα πάτε μπροστά με τις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να λέτε ποιες θα είναι αυτές. Σε ποιες μεταρρυθμίσεις δίνετε την έμφαση. Ούτε να μας λέτε ότι θέλετε να πάμε μπροστά με καλύτερες πολιτικές, χωρίς να λέτε ποιες είναι αυτές οι πολιτικές. Και μην μας λέτε ότι θα διαπραγματευτείτε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Φαντάζομαι δεν θα διαπραγματευτείτε με αυτά που άκουσα την προηγούμενη εβδομάδα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, που είπατε ότι θέλετε να ξεμπερδέψετε μια και καλή με το Υπερταμείο. Αν νομίζετε ότι θα πάτε στο Eurogroup και ότι θα τους πείτε, να μια συμφωνία: εσείς να μας δώσετε 1% πλεόνασμα και εμείς να ξεμπερδέψουμε με το Υπερταμείο, νομίζω αν αυτή είναι στρατηγική σας, θα τα βρείτε πολύ σκούρα τα πράγματα» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε και την αντιπαράθεση για τη Χρυσή Αυγή. «Οι μετανάστες είναι άνθρωποι. Και όταν σκοτώνεις μετανάστες δεν σημαίνει ότι δεν είσαι με την τρομοκρατία. Γιατί αυτό κάνει η Χρυσή Αυγή. Σκοτώνει μετανάστες, που είναι άνθρωποι, και δεν μπορεί να λες ότι σκοτώνουν μόνο τον Φύσσα, όσο τραγικό και ήταν αυτό. Είναι μια βάρβαρη οργάνωση και ο κ. Μητσοτάκης στο Politico τους αθώωσε» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα