Μανιατάκης, Κοπελούζος για την αγορά ενέργειας

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 20:13

Από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα την ελληνική οικονομία, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Δημήτρης Μανιατάκης επισήμανε την αναγκαιότητα άρσης όλων εκείνων των περιορισμών που εμποδίζουν τη ΔΕΗ να συμβάλει αποφασιστικά στη λύση του ενεργειακού προβλήματος της χώρας μας.

Απαντώντας στην πρόσφατη Εκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την Ελλάδα, ο κ. Μανιατάκης αντέδρασε στην πρόταση για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά, επισημαίνοντας ότι δεν γίνονται ανάλογες παρατηρήσεις από τη ΔΟΕ για τη μεγάλη δύναμη στην αγορά που εμφανίζουν άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις της Ε.Ε., οι οποίες κατέχουν τεράστια μερίδια αγοράς σε εθνικό επίπεδο.

Στην συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην ουσιαστική απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου Δημήτρης Κοπελούζος. Εκτός από το πρόβλημα της αδειοδότησης και της γραφειοκρατίας, ο κ. Κοπελούζος αναφέρθηκε στο πρόβλημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από γραμμές υψηλής τάσης, την αποκλειστικότητα των οποίων έχει η ΔΕΗ. Ο Ομιλος προτείνει τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων. Ειδικότερα για τις Κυκλάδες, ο Ομιλος Κοπελούζου πρότεινε στη ΔΕΗ συνεργασία για τη χρηματοδότηση από κοινού υποθαλάσσιου καλωδίου από το Λαύριο στη Σύρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα