Δεύτερη ημέρα ανόδου

Σταθεροποιητικές τάσεις και στη Wall Street
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 00:01

H ΕΥΡΩΠΗ συνέχισε και χθες την ανοδική της πορεία, στηριζόμενη στα νέα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον τομέα παροχής υπηρεσιών, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν και στη Wall Street, η οποία όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά κέρδη της.

Σύμφωνα με προβλέψεις του γερμανικού ομίλου αμοιβαίων κεφαλαίων DWS, οι μετοχικές τιμές σε ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται να αυξηθούν 10% έως 15% το 2007, ενώ τα εταιρικά κέρδη εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν 10%.

Επίσης, ο γερμανικός όμιλος εκτιμά ότι τα επιτόκια στην Ευρωζώνη, για τα οποία έχει προεξοφληθεί από τις αγορές αύξηση στο 3,5% στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, θα αυξηθούν πρώτα στο 3,75%, προτού σταματήσει η ανοδική τους πορεία.

Η απρόσμενη ισχύς του αμερικανικού τομέα παροχής υπηρεσιών αναζωπύρωσαν τις ελπίδες ότι ο ρυθμός αύξησης των κερδών θα μπορούσε να αντισταθμίσει την εξασθένηση της αγοράς στέγης.

Ωστόσο, η Wall Street δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει τα αρχικά κέρδη της, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν χθες να παραμείνουν αδρανείς μετά το προχθεσινό ράλι που πυροδοτήθηκε από κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ο δείκτης S&P 500 εκτινάχθηκε νωρίτερα στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα λίγο μικρότερο των έξι ετών. Από τους κερδισμένους ήταν η μετοχή της Coca-Cola, με κέρδη άνω του 2%, έπειτα από αναβάθμιση της επενδυτικής αξιολόγησής της.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά, χάρη στα νέα στοιχεία που έδειξαν ότι η παγκόσμια οικονομία παραμένει σε εύρωστη κατάσταση. Οι μετοχές μετάλλων και ενέργειας καθοδήγησαν την άνοδο, μετά τη μικρή ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου. Οι ανακοινώσεις των Woolworths και Tesco για την πορεία των κερδών τους επηρέασαν τον τομέα λιανικής.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,7%, κλείνοντας στις 1.439,9 μονάδες, οδηγώντας τα φετινά κέρδη του σε άνοδο 13%. Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρέτειναν την ανοδική πορεία τους από τη στιγμή που ο αμερικανικός τομέας παροχής υπηρεσιών αναπτύχθηκε ταχύτερα του αναμενομένου τον περασμένο μήνα, δίδοντας ανάσα στους επενδυτές που είχαν θορυβηθεί από την απρόσμενη συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα.

Τα αντίστοιχα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Ευρωζώνη και τη Βρετανία έδειξαν επιτάχυνση της ανάπτυξης στους τομείς παροχής υπηρεσιών.

Στο Τόκιο ο Νikkei έκλεισε με πτώση 0,23%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα