Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το αργό

Καθώς εικάζεται αύξηση των αποθεμάτων και ο χειμώνας είναι ήπιος
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 07:02

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο για δεύτερη ημέρα στη Ν. Υόρκη, καθώς φαίνεται ότι οι ήπιες θερμοκρασίες ενδέχεται να αυξήσουν τα αποθέματα πετρελαίου και τις προμήθειες καυσίμων στις ΗΠΑ.

Κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ προβλέπεται να δείξει σήμερα ότι τα αποθέματα πετρελαίου πάνω από τον μέσον όρο, αυξήθηκαν επιπλέον 500.000 βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, καθώς η National Weather Service προβλέπει θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα την επόμενη εβδομάδα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 62,42 δολ. το βαρέλι, 1 σεντ χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:46 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 1 σεντ, στα 62,43 δολ. το βαρέλι χθες, ενώ διαπραγματεύθηκαν στα χαμηλότερα των 61,53 δολ. και τα υψηλότερα των 63,25 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια άγγιξαν στις 4 Δεκεμβρίου τα 63,82 δολ. το βαρέλι και τα υψηλότερα επίπεδα από τις 28 Σεπτεμβρίου, μετά την άνοδό τους κατά 7,1% την εβδομάδα που πέρασε, μετά τις μετεωρολογικές προβλέψεις για επιδείνωση του καιρού και της προοπτικής μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Στο Λονδίνο το πετρέλαιο μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 63,42 δολ. το βαρέλι, 10 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures στις 11:16 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Τα αποθέματα στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, διατηρήθηκαν στα 340,8 εκατ. βαρέλια στις 24 Νοεμβρίου, 14% υψηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας της χώρας.

Το υπουργείου θα ανακοινώσει τα εβδομαδιαία αποθέματα σήμερα στις 10:30 π.μ. στην Ουάσινγκτον (τοπική ώρα).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα