Royal Bank of Scotland: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη το 2006

Αποτέλεσμα της αύξησης των εταιρικών δανείων
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 09:55

ΑΥΞΗΣΗ πλέον του 11%, αποτέλεσμα των αμοιβών για τον διακανονισμό εταιρικών δανείων, θα εμφανίσουν το 2006 τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Βρετανίας, Royal Bank of Scotland Group Plc.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, τα προ φόρων και εκτάκτων στοιχείων κέρδη, θα είναι ελαφρώς υψηλότερα από τα 9,16 δισ. λίρες στερλίνες (18,08 δισ. δολ.) των εκτιμήσεων των αναλυτών. Σε αυτήν τη βάση, τα κέρδη της πέρυσι ήταν 8,25 δισ. λίρες στερλίνες.

«Τα αποτελέσματά μας το 2006 θα δείξουν την ποικιλία των κερδών μας και την έμφυτη δυναμική του μοντέλου της δραστηριότητάς μας», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της, Fred Goodwin, στη σημερινή ανακοίνωση.

Η Royal Bank, προσέλαβε περισσότερους από 2.250 ανθρώπους τα δύο τελευταία χρόνια, με στόχο να ευνοηθεί από την αύξηση των εξαγορών των εταιρειών επενδύσεων και να επεκταθεί στα παράγωγα και στα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές διεθνών αυξήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 3,1 τρισ. δολ. φέτος, υπερβαίνοντας τα προηγούμενα επίπεδα ρεκόρ το 2000, καθώς οι εξαγορές σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

Η Royal Bank σχεδιάζει να αυξήσει τα έσοδά της στην Ασία, όπου αγόρασε πέρυσι μερίδιο αξίας 1,57 δισ. δολ. στην Bank of China, σε μια περίοδο που η καταναλωτική πίστη περιορίζεται στη Βρετανία και τα περιθώρια κέρδους μειώνονται στις ΗΠΑ. Η τράπεζα θα εκδώσει ένα εκατ. πιστωτικές κάρτες φέτος στην Κίνα, ενώ πουλά το σκέλος ασφαλειών και παροχής οικονομικών υπηρεσιών σε πλουσίους, στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την Bank of China.

Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, η εταιρική τραπεζική αποτέλεσε το ήμισυ των προ φόρων κερδών της και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 18%, φθάνοντας στα 2,98 δισ. λίρες (5,83 δισ. δολ.). Η καταναλωτική τραπεζική αποτέλεσε την ίδια χρονική περίοδο το 27% των προ φόρων κερδών της τράπεζας.

Η Royal Bank προχωρά στην αγορά ιδίων μετοχών αξίας έως 1 δισ. λιρών Αγγλίας. Αυτή είναι η πρώτη αγορά ιδίων μετοχών της τράπεζας μέσα σε μία δεκαετία.

Οι μετοχές της έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 4,8%, ανάλογη της ανόδου των εννέα μετοχών που απαρτίζουν τον FTSE All-Share Banks Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα