ΣΥΝ: Η Ε.Ε. διαψεύδει τις δεσμεύσεις Γ. Αλογοσκούφη για την πώληση του ΟΤΕ

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 11:19

«Η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά τα μέτρα που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να διασφαλιστεί ότι συμβιβάζονται με τους κανόνες για την εσωτερική αγορά που απορρέουν από τη νομοθεσία της Ε.Ε. και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Επίτροπος ΜακΚρίβι, αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Δημήτρη Παπαδημούλη προς την Κομισιόν σχετικά με την πώληση του ΟΤΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από την Επιτροπή να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, ότι το Δημόσιο είναι δυνατόν «να διασφαλίσει τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, μέσω συμφωνίας μετόχων» και να απαντήσει αν είναι σύμφωνη με την κοινοτική νομοθεσία μια τέτοια συμφωνία μετόχων, έστω και περιορισμένης διάρκειας.

Ο Επίτροπος ΜακΚρίβι στην απάντησή του τονίζει ότι «η Επιτροπή έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τη νομοθεσία της ΕΕ και, συγκεκριμένα, να διατηρήσει την εσωτερική αγορά ελεύθερη από ειδικά δικαιώματα, ασυμβίβαστα με τη Συνθήκη, τα οποία ενδεχομένως να υιοθετήσουν κυβερνήσεις για να ελέγχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις, θέτοντας κατά συνέπεια φραγμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων».

«Η κυβέρνηση έχει αναγορεύσει την πώληση του ΟΤΕ σε κορυφαίο στόχο της για το 2007. Όμως η σαφής απάντηση του Επιτρόπου ΜακΚρίβι την εκθέτει ανεπανόρθωτα», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.

«Ή ο κ. Αλογοσκούφης και το επιτελείο του δεν γνωρίζουν τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ή επιχειρούν συνειδητά την παραπλάνηση του ελληνικού λαού, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αλογοσκούφης οφείλει να απαντήσει πώς θα εξασφαλίσει, μετά την πώληση του ΟΤΕ, "τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών", που και ο ίδιος αναγνωρίζει και υπογραμμίζει;», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα