Ανοδος των ασιατικών νομισμάτων έναντι του δολαρίου

Μετά τα σχόλια της Κίνας για υποτίμηση του αμερικανικού νομίσματος
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2006 09:33

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν τα ασιατικά νομίσματα μετά το σχόλιο της Κίνας ότι το δολάριο των ΗΠΑ ενδέχεται να υποτιμηθεί, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των επενδύσεων σε περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια από τους διαχειριστές κεφαλαίων.

Το ουόν της Ν. Κορέας αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε εννέα χρόνια, και το ρίνγκιτ της Μαλαισίας σημείωσε άνοδο 0,1%, φθάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα επτά ετών. Η Κεντρική Τράπεζα της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι το μπατ, που βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 1998, ενδέχεται να ισχυροποιηθεί κι άλλο.

Το ουόν σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα 913,80 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 3 μ.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με την Seoul Money Brokerage Services Ltd. Το νόμισμα ανέτρεψε τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα έως 0,5%. Εντεκα από τα 15 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα που διαπραγματεύθηκαν σε Ασία-Ειρηνικό, ανατιμήθηκαν.

Η People's Bank of China, κάτοχος των μεγαλύτερων συναλλαγματικών αποθεμάτων στον κόσμο, έκανε αυτά τα σχόλια για το δολάριο, στην ετήσια οικονομική έκθεση σταθερότητας που δημοσίευσε σήμερα στο Web site της.

Το ρίνγκιτ της Μαλαισίας, το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών Ασίας-Ειρηνικού τον μήνα που πέρασε, κινήθηκε ανοδικά και μετά το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της χώρας, Μωχάμεντ Γιακόπ, ότι η ισχυροποίηση του νομίσματος δεν βλάπτει τις εξαγωγές της χώρας.

Χθες το ρίνγκιτ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα παρά επίπεδα από τότε που συνδέθηκε με το δολάριο, τον Ιούλιο του 2005. Σημείωσε άνοδο για έβδομη ημέρα, σε ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 3,5400 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ. Το μπατ της Ταϊλάνδης σημείωσε άνοδο 0,2%, στα 35,61 ανά δολάριο.

Στις λοιπές χώρες της Ασίας, η ρουπία της Ινδονησίας σημείωσε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 9.100 ανά δολάριο, το δολάριο της Ταϊβάν σημείωσε άνοδο 0,04% στα 32,284 δολ. Ταϊβάν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Το δολάριο της Σιγκαπούρης ισχυροποιήθηκε 0,2%, φθάνοντας στο 1,5372 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα