ΧΑΑ: Αποφάσεις

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2001 16:16

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ενέκρινε:

- Την άδεια λειτουργίας της εταιρείας "PORTFOLIO SOLUTION ΑΕΠΕΥ".

- Την άδεια λειτουργίας της εταιρείας "IBG ΑΕΔΑΚ".

- Την παροχή άδειας εκδότη, αναδόχου και θεματοφύλακα ΕΛ.ΠΙΣ. στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος.

- Το διορισμό χρηματιστηριακών εκπροσώπων στις εταιρείες "SOLIDUS SECURITIES ΑΧΕΠΕΥ", "ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ" και "EFG EUROBANK ΑΧΕΠΕΥ".

- Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της NUNTIUS AEEX μετά από αίτημα των ιδρυτών-μετόχων της.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 75 εκατ. δρχ. στον κ. Γεώργιο Βαρδινογιάννη για κατάχρηση εμπιστευτικών πληροφοριών που είχε ως μέλος του Δ.Σ. της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. για τη μετοχή της Χ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι την 1η Ιουνίου 2000 ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης προέβη σε πώληση 78.040 μετοχών της εταιρείας Χ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Κατά την 1η Ιουνίου 2000 είχε δημοσιευθεί στον τύπο ότι η ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ αποκτά το 42% της MULTICHOICE από την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, της οποίας συμμετείχε στο Δ.Σ.. Η δημοσίευση της είδησης είχε αποτέλεσμα να σημειώσει η μετοχή της ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ μεγάλη άνοδο. Την επομένη όμως, η εξαγορά του 42% της MULTICHOICE διαψεύστηκε από την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και η μετοχή της ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ σημείωσε μεγάλη πτώση. Κατά την ημέρα αυτή ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης επαναγόρασε τμήμα των μετοχών που είχε πουλήσει την προηγούμενη.

Οι εμπιστευτικές πληροφορίες αφορούν τη μη υλοποίηση της παραπάνω επιχειρηματικής συμφωνίας, την οποία και γνώριζε προνομιακά, ως μέλος του Δ.Σ. της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 51 εκατ. δρχ. στην ΑΣΠΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΧ για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας των ΑΕΔΑΚ και ΑΕΕΧ που αφορούν στη λειτουργία του τμήματος εσωτερικού ελέγχου, στην επενδυτική επιτροπή και στη σύνταξη οικονομικών καταστάσεων με εσφαλμένες λογιστικές εγγραφές.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 10 εκατ. δρχ. στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ για παράβαση των διατάξεων που απαγορεύουν τη συμμετοχή υπεράκτιων εταιρειών ως θεσμικών επενδυτών σε δημόσια εγγραφή.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 20 εκατ. δρχ. στην Τράπεζα Πειραιώς για εσφαλμένη εγγραφή σε έντυπό της, αποδόσεων αμοιβαίων κεφαλαίων εξωτερικού που αντιπροσωπεύει.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 5 εκατ. δρχ. στην ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΧΕ για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας των ΑΧΕ που αφορούν τη μη επιλογή κατάλληλων προσώπων με τα οποία συνεργάζεται και τη μη σύναψη συμβάσεων με πελάτες.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 5,7 εκατ. δρχ. στον κ. Αθανάσιο Παπαφίλη, βασικό μέτοχο της εταιρείας ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ Α.Ε. για παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 51/92 σχετικά με την υποχρέωση γνωστοποίησης σημαντικών μεταβολών στο μετοχικό του μερίδιο και συναλλαγών που όφειλε να γνωστοποιήσει ως μέλος του Δ.Σ.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 17 εκατ. δρχ. στην HELLENIC CASINOS COMPANY μέτοχο της εταιρείας HYATT REGENCY Α.Ε. για παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 51/92 σχετικά με την υποχρέωση γνωστοποίησης σημαντικών μετοχικών μεταβολών.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 29,3 εκατ. δρχ. στην HYATT REGENCY Α.Ε. μέτοχο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΑΜΨΑ Α.Ε. για παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 51/92 σχετικά με την υποχρέωση γνωστοποίησης σημαντικών μετοχικών μεταβολών.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 3 εκατ. δρχ. στον κ. Δημήτριο Παπά, υπάλληλο ΑΕΛΔΕ ο οποίος παρείχε υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου χωρίς να διαθέτει άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά παράβαση του άρθρου 4 του ν. 2396/96.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα