Σε υψηλά δύο εβδομάδων οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2006 19:02

ΚΕΡΔΗ για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψαν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τερματίζοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Η συναλλακτική δραστηριότητα κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς πολλοί επενδυτές επέλεξαν να τηρήσουν στάση αναμονής εν όψει της δημοσιοποίησης των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας την Παρασκευή.

Θετικά επηρέασαν την επενδυτική ψυχολογία η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου, η άνοδος της Wall Street και οι εικασίες για νέο γύρο εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Επιπλέον, οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ερμηνεύθηκαν ως ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα δεν σκοπεύει να προβεί σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Όπως ευρέως αναμενόταν, η ΕΚΤ αύξησε σήμερα τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στο 3,5% που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφώθηκε στις 1.446,95 μονάδες αυξημένος κατά 0,5%.

Ο δείκτης DJ Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,4% κλείνοντας στις 4.019,26 μονάδες.

Θεαματική άνοδο κατά 21,6% σημείωσε η μετοχή η μετοχή της Gallaher ύστερα από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Japan Tobacco υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της βρετανικής καπνοβιομηχανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα