Υποχωρεί ο χρυσός στην Ασία

Καθώς σταθεροποιήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2006 07:06

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία, καθώς το σταθερό δολάριο περιόρισε το ενδιαφέρον των επενδυτών για αγορές του πολύτιμου μετάλλου, ως εξασφάλιση έναντι της υποχώρησης του δολαρίου και στα χαμηλότερα επίπεδα 21 μηνών έναντι του ευρώ τις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Το δολάριο που διαπραγματεύθηκε στο 1,2386 ανά ευρώ, από 1,3288 δολ. αργά χθες, ενδέχεται να στηριχθεί, καθώς εικάζεται ότι οι εργοδότες στις ΗΠΑ αύξησαν τις προσλήψεις τον μήνα που πέρασε, κάτι το οποίο ενδέχεται να επιτρέψει στη Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού. Ο χρυσός σημείωσε χθες άνοδο 0,5% καθώς οι επενδυτές στήριξαν το πολύτιμο μέταλλο με την υποχώρηση του δολαρίου μετά και την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε έως 2,46 δολ., ποσοστό 0,4%, φθάνοντας τα 631,38 δολ. η ουγγιά και διαπραγματεύθηκε στα 632,55 δολ. στις 11:39 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες στη Ν. Υόρκη ο χρυσός έκλεισε στα 633,84 δολ. η ουγγιά.

Το πολύτιμο μέταλλο για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 637,70 δολ. η ουγγιά, στις 12:09 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

O χρυσός σε δολάρια, έχει σημειώσει φέτος άνοδο 22%, ενώ το αμερικανικό νόμισμα έχει υποχωρήσει 12% έναντι του ευρώ. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε αμετάβλητο στο 1,3287 έναντι του ευρώ στις 10:57 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Τα επιτόκια της ΕΚΤ, είναι τα υψηλότερα από τον Οκτώβριο του 2001. Τα μέλη της Federal Reserve αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για τα επιτόκια των ΗΠΑ στις 12 Δεκεμβρίου. Μερίδα αναλυτών λέει ότι η Fed πιθανόν να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια ή να τα αυξήσει το επόμενο έτος, περιορίζοντας έτσι την άνοδο του χρυσού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα