Σαγκάη: 21% υψηλότερα τα αποθέματα χαλκού

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2006 13:44

ΑΥΞΗΣΗ, για πρώτη εβδομάδα σε σύνολο πέντε εβδομάδων, σημείωσαν τα αποθέματα χαλκού στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης και σε ποσοστό 21%, φθάνοντας στους 27.594 μετρικούς τόνους. Πτωτικά κινήθηκαν τα αποθέματα του αλουμινίου.

Τα παραδοτέα αποθέματα χαλκού αυξήθηκαν κατά 4.863 τόνους, από 22,731 τόνους την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα έξι αποθηκών στη Σαγκάη, ανακοίνωσε σήμερα στο Web site του το Χρηματιστήριο.

Η άνοδος ήταν αναμενόμενη καθώς οι διαπραγματευτές και οι χρήστες χαλκού στην Κίνα αύξησαν τις εισαγωγές του μετάλλου μετά τη μείωση των τιμών του στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σύμφωνα με τον Λι Λινγκ, διαπραγματευτή της Star Futures Co., μιλώντας σήμερα από τηλεφώνου, συμπληρώνοντας: «Στην αγορά σποτ βλέπουμε περισσότερο χαλκό να εισάγεται αυτόν τον μήνα στην Κίνα».

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο Λονδίνο, υποχώρησε 2,5% από τις 30 Νοεμβρίου, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η κατανάλωση στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα χρήσης του μετάλλου μετά την Κίνα, μειώνεται. Το μέταλλο διαπραγματεύθηκε 10 δολ. υψηλότερα, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 6.900 δολ. ο τόνος στις 7:21 π.μ., τοπική ώρα.

Μείωση 12% σημείωσαν τα αποθέματα του αλουμινίου, φθάνοντας στους 18.826 τόνους, από 21.273 τόνους, σύμφωνα με 11 αποθήκες σε τρεις πόλεις, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο της Σαγκάης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα