Επιχειρηματική αποστολή στην Ιορδανία

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 10:44

Επιχειρηματική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη αναχωρεί σήμερα για την Ιορδανία, με σκοπό τη διερεύνηση και αξιοποίηση των εξαγωγικών και επενδυτικών ευκαιριών, καθώς και τη δημιουργία συμπράξεων - κυρίως στον κατασκευαστικό και τον τουριστικό τομέα - σε μια χώρα που αποτελεί το περιφερειακό κέντρο των διεθνών οικονομικών παραγόντων που εμπλέκονται στην ανοικοδόμηση του Ιράκ.

Στην αποστολή συμμετέχουν περισσότερες από 40 εταιρείες στους τομείς των φαρμάκων, των κατασκευών, του αλουμινίου, των τροφίμων και άλλων.

Κατά την επίσκεψη στο Αμάν (11 - 13 Δεκεμβρίου ) θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό συνέδριο και θα ακολουθήσουν επαφές μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών, για τη διερεύνηση συγκεκριμένων πεδίων συνεργασίας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συμπροεδρεύσει με τον ιορδανό υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Σάλεμ Χαζάλεχ Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) για τη συμπλήρωση του νομοθετικού πλαισίου στο οποίο θα κινούνται οι διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, ώστε να μειωθεί το «ρίσκο» και να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματική συνεργασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα