CSN: Υψηλότερη προσφορά στα 9,6 δισ. δολ. για την Corus

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 10:57

ΣΤΗΝ αύξηση της προσφοράς της για την εξαγορά της μεγαλύτερης βρετανικής εταιρείας ατσαλιού, Corus Group Plc, προχώρησε η Cia. Siderurgica Nacional της Βραζιλίας και στα 4,9 δισ. λίρες στερλίνες (9,6 δισ. δολ.) υπερβαίνοντας τη βελτιωμένη προσφορά εξαγοράς της από την Tata Steel Ltd.

H CSN, με έδρα το Ρίο ντε Τζανέϊρο, συμφώνησε να καταβάλλει 515 πένες για κάθε μία μετοχή της Corus, 3% υψηλότερα της χθεσινής προσφοράς της Tata, με έδρα το Μουμπάϊ, στις 500 πένες ανά μετοχή. Η Corus εισηγείται την προσφορά της CSN, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Η CSN και η Tata θέλουν να αγοράσουν την Corus για να αυξήσουν τις μονάδες τους στην Ευρώπη οι οποίες προμηθεύουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ford Motor Co. και Volvo AB, αυξάνοντας έτσι τη διαπραγματευτική τους ικανότητα με τις προμηθεύτριες πρώτων υλών. Η αύξηση της ζήτησης ώθησε στα 78 δισ. δολ. τις εμπορικές συναλλαγές στον κλάδο φέτος.

Οι μετοχές της Corus αναρριχήθηκαν 25 πένες, ποσοστό 5%, φθάνοντας στις 525 πένες η μία στις 8:17 π.μ. στο Λονδίνο, σηματοδοτώντας ότι οι επενδυτές προβλέπουν και υψηλότερη προσφορά. Φέτος, οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 78%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο, να ανέλθει σε 4,72 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα