Γενική απεργία την Τετάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 11:06

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έχουν κηρύξει για μεθαύριο τα συνδικάτα, με επικεφαλής τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών και προετοιμασιών για την Πανελλαδική - Πανεργατική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και το συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίο ¶ρεως, πραγματοποιείται σήμερα σύσκεψη των Ομοσπονδιών, των σωματείων μελών τους και των Εργατικών Κέντρων του Λεκανοπεδίου Αττικής, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ.

Στο διεκδικητικό πλαίσο των συνδικάτων, ξεχωρίζει η στήριξη των μισθών, η προστασία των εργασιακών σχέσεων και το ασφαλιστικό. Στις κινητοποιήσεις μετέχουν πολλοί κλάδοι εργαζομένων. Μεταξύ άλλων και η ΟΤΟΕ που προβάλλει το αίτημα υπογραφής της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για μεθαύριο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ενώ σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2006 οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ. Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ καταγγέλλει τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στα αιτήματα του κλάδου και προειδοποιεί ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα