Zinifex: Αναστολή της παραγωγής σε ορυχείο ψευδαργύρου

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 11:51

ΣΤΗΝ αναστολή της παραγωγής της για περίπου επτά ημέρες, στο εργοστάσιό της στο ορυχείο Century, εξ αιτίας μηχανικού προβλήματος, θα προχωρήσει η Zinifex Ltd., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ψευδαργύρου στον κόσμο.

Η παύση λειτουργίας θα μειώσει τις ετήσιες πωλήσεις της εταιρείας που εδρεύει στη Μελβούρνη, κατά περίπου 30 εκατ. δολ. Αυστραλίας (24 εκατ. δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Zinifex. Οι δραστηριότητες στο Century, το οποίο η εταιρεία λέει ότι αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ορυχείο ψευδαργύρου στον κόσμο, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από το μηχανικό πρόβλημα που σημειώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου.

Οι τιμές του ψευδαργύρου υπερδιπλασιάστηκαν πέρυσι, αγγίζοντας τα επίπεδα ρεκόρ των 4.580 δολ. ο τόνος στις 10 Νοεμβρίου, καθώς οι μεταλλουργίες δυσκολεύονται να αυξήσουν τη δυναμικότητά τους για να καλύψουν τη ζήτηση από την Κίνα, που χρησιμοποιεί το μέταλλο για τον γαλβανισμό του ατσαλιού.

Οι τιμές της Zinifex σημείωσαν άνοδο 4,1%, φθάνοντας στα 17,38 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4:10 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα