Κέρδη σημειώνει ο χρυσός στο Λονδίνο

Καθώς οι χρυσοχόοι προχωρούν σε αγορές του πολύτιμου μετάλλου
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 13:24

ΑΝΟΔΟ από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, σημείωσε ο χρυσός στο Λονδίνο, αποτέλεσμα της ζήτησης από τους χρυσοχόους, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, που έκριναν ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου είναι αρκετά χαμηλή για να προβούν σε αγορές.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 5,60 δολ., ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 630,75 δολ. η ουγγιά και στις 10:29 π.μ., τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκε στα 625,95 δολ. η ουγγιά. Η τιμή του υποχώρησε έως 1,80 δολ., στα 623,35 δολ. η ουγγιά και στα χαμηλότερα επίπεδα μιας ημέρας από τις 21 Νοεμβρίου. Οι ράβδοι χρυσού σε δολάρια, υποχώρησαν έως 3,2% την εβδομάδα που πέρασε, σε σύνολο τριών εβδομάδων, μετά τα καλύτερα από ότι αναμενόταν οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ.

«Οι χρυσοχόοι από την Ασία και την Ινδία, αρχίζουν πάλι να αγοράσουν το μέταλλο όταν η τιμή του υποχωρεί ελαφρώς», ανέφερε ο Τζέϊμς Μουρ, αναλυτής της TheBullionDesk.com, που εδρεύει στο Λονδίνο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα. Η Ινδία, είναι η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου παγκοσμίως.

«Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ανοδικά και από τις φυσικές αγορές από τη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με τον Πήτερ Τσε, διαπραγματευτή πολύτιμων μετάλλων της ScotiaMocatta, σκέλους της Bank of Nova Scotia, μιλώντας σήμερα από το Χονγκ Κονγκ, συμπληρώνοντας: «Αξιοποιούν το πλεονέκτημα της πρόσφατης υποχώρησης των τιμών».

Ο χρυσός οδεύει να σημειώσει ετήσια άνοδο 21%, τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2002, καθώς το δολάριο υποχώρησε 11% έναντι του ευρώ. Χρυσός και δολάριο συνήθως κινούνται με αντίθετη πορεία.

Μεταξύ των λοιπών πολύτιμων μετάλλων για άμεση παράδοση στο Λονδίνο, το ασήμι σημείωσε άνοδο 3 σεντς, φθάνοντας στα 13,74 δολ., το παλλάδιο αναρριχήθηκε 2 δολ., φθάνοντας στα 328,50 δολ. ενώ η πλατίνα κέρδισε 1,50 δολ., φθάνοντας στα 1.111,50 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα