Την απόσυρση του ν/σχ για τις Ναυπηγοεπισκευαστικές ζητεί η ΓΣΕΕ

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 17:59

Τη ριζική της διαφωνία με το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το Μητρώο Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/08/1276476.htm εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ ζητεί την άμεση απόσυρση του ν/σχ και να ανοίξει διάλογος, «προκειμένου να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τα συμφέροντα των ασφαλιστικών ταμείων και της ελληνικής οικονομίας».

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, με το επίμαχο νομοσχέδιο:

- Καταργείται ο αριθμός ημερομισθίων, το μητρώο επισκευών, και ευνοείται η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία, προκαλώντας έτσι τη στρέβλωση και του ανταγωνισμού.

- Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών συντήρησης των πλοίων από το πλήρωμα που ουσιαστικά, καταργείται το έργο και η απασχόληση στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, και ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση «περιστασιακών» πληρωμάτων μαύρης και ανεξέλεγκτης ποιότητας και ασφάλειας εργασίας, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται.

- Προβλέπεται η επ΄αόριστον αναβολή των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών (άρθρο 9 του Νομοσχεδίου), με την οποία -οπως υπογραμμίζεται- ουσιαστικά χαρίζονται στους μεγαλοεργολάβους δισ. ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ, της κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλισμένων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα