China Life: Πρώτη στην πώληση μετοχών αξίας 5 δισ. δολ.

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 09:12

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση μετοχών της στη Σαγκάη, ανακοίνωσε η China Life Insurance Co., πρώτη στις πωλήσεις μετοχών πλέον των 5 δισ. δολ. από τις εισηγμένες κινεζικές εταιρείες στο Χονγκ Κονγκ, μετά την αναρρίχηση των δεικτών πάνω από το 80% φέτος.

Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας, είπε σήμερα ότι θα πουλήσει 1,5 δισ. γιουάν σε μετοχές, μια προσφορά που ενδέχεται να αντλήσει 3,6 δισ. δολ., με βάση την τιμή της μετοχής της στο Χονγκ Κονγκ. Η Guangshen Railway Co. επιδιώκει να αντλήσει ποσόν έως 1,3 δισ. δολ. και η Datang International Power Co. ολοκλήρωσε την πώληση μετοχών αξίας 426 εκατ. δολαρίων.

Η χρηματιστηριακή αξία της κινεζικής αγοράς υπερδιπλασιάστηκε φέτος στα 806 δισ. δολ., καθώς η κυβέρνηση ενθάρρυνε τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας να πουλήσουν μετοχές, αναζωογονώντας τη ζήτηση των επενδυτών, μετά από υποχώρηση τεσσάρων ετών. Η Ping An Insurance (Group) Co. και η Bank of Communications Ltd., συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ και σχεδιάζουν να μπουν στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης το επόμενο έτος.

Η China έχει ωθήσει εταιρείες, όπως η Industrial & Commercial Bank of China και η Bank of China Ltd. να πουλήσουν μετοχές στη Σαγκάη και στο Χονγκ Κονγκ με στόχο να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των τοπικών Χρηματιστηρίων, στη βελτίωση της εταιρικής διοίκησης, αλλά και στην αύξηση της επιλογής των επενδυτών. Η χώρα ήρε την απαγόρευση των 12 μηνών για την πώληση μετοχών εταιρειών τον Μάϊο. Η χρηματιστηριακή αγορά της Κίνας κατατάσσεται 19η στον κόσμο, ενώ η οικονομία της βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Ο Shanghai Composite Index σημείωνε άνοδο 0,8% στη 1:10 μ.μ., ωθώντας τη συνολική του για φέτος στο 89%. Ο Shenzhen Composite Index, που απαρτίζει τη μικρότερη από τις δύο αγορές της Κίνας, υποχωρούσε 0,7%, ενώ φέτος έχει σημειώσει άνοδο 81%. Ο δείκτης Shanghai υποχώρησε 44% από το 2001 έως τα τέλη του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα