Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 10:00
UPD:10:02

Fortius Finance: «Ως ανακλαστική αντίδραση μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη χθεσινή άνοδο του ΓΔ, καθώς αυτή επετεύχθη με υποχώρηση της καθαρής αξίας συναλλαγών. Χαρακτηριστικό της επιφυλακτικότητας των επενδυτών είναι ότι ο ΓΔ βρέθηκε κάτω από την αντίσταση των 4.250 μονάδων τρία λεπτά πριν τις 16:30, κάτι το οποίο είχε να συμβεί από τις 10:35.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με το πρόσημο του ΓΔ να εξαρτάται από την προσφορά και ζήτηση στις δεικτοβαρείς μετοχές. Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως είναι η παραμονή του ΓΔ πάνω από την αντίσταση των 4.250 μονάδων για τρεις συνεδριάσεις προκειμένου η τελευταία να μετατραπεί σε στήριξη και ο ΓΔ να κινηθεί προς την επόμενη που βρίσκεται στις 4.317 μονάδες. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό αναμένεται να στραφεί στη συνεδρίαση της FOMC για τα επιτόκια (δεν αναμένουμε μεταβολή τους) και ιδιαίτερα στις δηλώσεις του προέδρου της FED, Ben Bernanke».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά χτες ακολούθησε την ευφορία που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, με πρωταγωνιστές τις μετοχές τηλεπικοινωνιών. Για σήμερα αναμένουμε μία εκ νέου θετική συνεδρίαση υπό τη σκιά πάντα της απόφασης της FED για την πορεία των επιτοκίων. Οι εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού καθορίζουν, ως συνήθως, τα χρηματιστηριακά δρώμενα».

Aspis Securities: «Η εγχώρια αγορά κινήθηκε ανοδικά με πρωταγωνιστές τον ΟΤΕ και την Εθνική Τράπεζα. Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να εμφανίσουν μικτές τάσεις εν όψει των ανακοινώσεων της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας. Στην εγχώρια αγορά θεωρούμε πιθανή την εμφάνιση τάσεων συσσώρευσης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα