Remy Cointreau: 77% η αύξηση των κερδών από σαμπάνια και κονιάκ

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 10:15

ΑΥΞΗΣΗ 77% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της πέμπτης μεγαλύτερης εταιρείας οινοπνευματωδών ποτών της Ευρώπης, Remy Cointreau SA, καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε περισσότερες πωλήσεις κονιάκ και σαμπάνιας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 75,7 εκατ. ευρώ (100 εκατ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 42,9 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι, στην εφημερίδα «La Tribune». H Remy, επανέλαβε την πρόβλεψή της για αύξηση των λειτουργικών κερδών στο σύνολο της χρήσης με διψήφιο αριθμό.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Jean-Marie Laborde, πούλησε το σκέλος του λικέρ Bols στην Ουγγαρία και έθεσε τέλος στη διανομή αφορολογήτων, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε σήματα κλίμακας, όπως το κονιάκ Martin και η σαμπάνια Piper-Heidsieck. Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει περίπου 240 εκατ. ευρώ το 2009 για να θέσει τέλος στο joint venture διανομής Maxxium με την Fortune Brands Inc.

«Η στρατηγική απόφαση θα δώσει τη δυνατότητα στην Remy Cointreau να σκεφθεί εναλλακτικές λύσεις διανομής σε κύριες αγορές, όπως στην Ασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι μετοχές της Remy υποχώρησαν χθες 1 σεντ, στο Παρίσι, φθάνοντας στα 45,54 ευρώ η μία. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο περίπου 14%, έναντι ανόδου 12% των μετοχών της Pernod Ricard SA και 18% των μετοχών Diageo Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ποτών στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα