Νέες αιχμές Σουφλιά για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 13:08
UPD:13:42

Νέα διαφωνία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/12/1277381.htm .

«Είναι σαφές στο πρόγραμμά μας πως γίνονται οι αποκρατικοποιήσεις στα μονοπώλια», σημείωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Όπως είπε ο κ. Σουφλιάς, στον ΟΤΕ μπορεί να γίνει στρατηγική συμμαχία του δημοσίου με τον επενδυτή έτσι ώστε το κράτος να μην χάσει το μάνατζμεντ, ενώ πρόσθεσε ότι η σχετική τροπολογία χρειάζεται διευκρινίσεις.

«Η στρατηγική συμμαχία, δηλαδή το κράτος και ο επενδυτής που θα συμμαχήσει με το κράτος, θα έχουν μαζί το 34% και φυσικά, δεν θα βγει εκτός ελέγχου του κράτους το μάνατζμεντ. Το Πρόγραμμα (της ΝΔ) είναι σαφές» τόνισε.

«Το Πρόγραμμα», συνέχισε ο υπουργός, «δεν προβλέπει εκχώρηση μάνατζμεντ. Προβλέπει μάλλον ότι μπορεί να εκχωρηθεί το μάνατζμεντ, αλλά το κράτος θα συνεχίσει να έχει έλεγχο για το πώς γίνεται το μάνατζμεντ».

Ο κ. Σουφλιάς σημείωσε ότι η τροπολογία θέλει διευκρινίσεις για να είναι σύμφωνη με το Πρόγραμμα του κόμματος και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τροποποιηθεί.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα