Ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα ζητεί η Τ.Α. από το ΥΠΑΝ για τους ελέγχους στην αγορά

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 16:39

Ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους στην αγορά ζήτησαν σήμερα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου, η υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς, Φώφη Γεννηματά, ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός και ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας, σε συνάντηση που είχαν για το ζήτημα της εντατικοποίησης των ελέγχων και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς στις γιορτές.

O υφυπουργός συμφώνησε ότι υπάρχουν ελλείψεις, τόνισε ωστόσο ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όπως ανέφερε ενδεικτικά, πέρυσι προσελήφθησαν 250 υπάλληλοι και 100 κτηνίατροι στις νομαρχίες, πέρα από τους συμβασιούχους μέσω του προγράμματος STAGE, ενώ επίκειται η παραχώρηση αυτοκινήτων για εξυπηρέτηση των ελεγκτών από τον EΦET στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. «Tο υπουργείο συνυπογράφει και ενισχύει την προσπάθεια ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών», τόνισε ο κ.Παπαθανασίου, «όμως καλό είναι να κάνουμε τις συγκρίσεις με το παρελθόν, γιατί τα προβλήματα έχουν μειωθεί», σημείωσε.

H κ. Γεννηματά δήλωσε ότι η συνεργασία με το υπουργείο είναι αρμονική και διαρκής, «διαρκείς όμως -τόνισε- είναι και οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ότι η υπερνομαρχία θα ενισχυθεί με προσωπικό, πόρους και μέσα, δυστυχώς μέχρι σήμερα χωρίς αποτελέσματα».

O κ.Σγουρός ανέφερε ότι η νομαρχία της Αθήνας διαθέτει 15 κτηνιάτρους, δέκα γεωπόνους και 55 επόπτες υγείας, ενώ ζήτησε μεσολάβηση του υφυπουργού προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες.

Ο κ.Mίχας υποστήριξε ότι η νομαρχία δεν έχει προσωπικό, αυτοκίνητα, μέσα και δυνατότητα να κάνει ελέγχους και παρατήρησε ότι τρεις μηχανισμοί (υπουργείο, EΦET και νομαρχίες) κάνουν την ίδια δουλειά.

Mετά τις γιορτές και αφού αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι νομάρχες που εξελέγησαν τον Oκτώβριο, θα γίνουν υπηρεσιακές συναντήσεις με το υπουργείο και τον EΦET για τα θέματα ελέγχου της αγοράς.

Eπίσης, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ενοποίησης των ποινών που επιβάλλουν το υπουργείο και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που για την ίδια παράβαση προβλέπονται διαφορετικές κυρώσεις.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα