ΟΤΕ: Αντιδράσεις, παρέμβαση Σουφλιά - Το βράδυ η συζήτηση για την τροπολογία

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 16:53

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως ακριβές και συγκεκριμένο για τον ΟΤΕ, καθώς αναφέρεται ότι μπορεί να γίνει στρατηγική συμμαχία του κράτους και φυσικά με το κατάλληλο μάνατζμεντ, υπό την έννοια ότι το κράτος δεν θα χάσει τον έλεγχο του μάνατζμεντ, τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς μετά από την πρωϊνή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Σουφλιάς είπε ότι σήμερα έμαθε για την τροπολογία, η οποία, όπως ανέφερε θέλει διευκρινήσεις και εξηγήσεις για να είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε ότι το πρόγραμμα προβλέπει ξεκάθαρα στρατηγική συμμαχία και αυτή είναι, όπως είπε, η διαδικασία αποκρατικοποίησης που ακολουθείται. Συμπλήρωσε ακόμη ότι όποιος στρατηγικός σύμμαχος επιλεγεί θα έχει συμμετοχή στο μάνατζμεντ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/12/1277552.htm .

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση Αλογοσκούφη το βράδυ στην Βουλή, όπου θα συζητηθεί η επίμαχη τροπολογία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της στο θέμα των αλλαγών στον ΟΤΕ και υπογράμμισε ότι από το 38% των μετοχών που διαθέτει τώρα το ελληνικό δημόσιο, μετά τις αλλαγές η συμμαχία του δημοσίου και του ιδιώτη επενδυτή θα έχει το 34% των μετοχών του Οργανισμού και θα ασκεί και το μάναντζμεντ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/12/1277551.htm .

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει την ανάπτυξη της χώρας εν κρυπτώ και πραξικοπηματικά, φέρνοντας τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

Βιάζονται, πρόσθεσε, να πουλήσουν τον ΟΤΕ, έναν πλούτο που δεν τους ανήκει σε αντίθεση με όσα έλεγαν προεκλογικά.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ είχε το μεσημέρι η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/12/1277559.htm , ενώ ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε πρωτοβουλία «προκειμένου να γίνει μια αίτηση να μη συζητηθεί και να μη συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο η τροπολογία αυτή» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/12/1277522.htm .

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ μέχρι και την Πέμπτη κατέρχονται σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις. Την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου το δ.σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα