Πετραλιά: Στοχεύουμε στον ποιοτικό τουρισμό

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 17:19

Επαφές με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχος πραγματοποιεί στη Ουάσιγκτον η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στις ΗΠΑ.

«Είναι η στιγμή και η εποχή που οι μεγάλοι Τour Operators κλείνουν τα πακέτα για τα ταξίδια. Πάντοτε οι Αμερικανοί αγαπούσαν την Ελλάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε τόσους πολλούς επισκέπτες από τη Αμερική. Ομως, το 2006 είχαμε μία αύξηση από Αμερικανούς επισκέπτες, για κρουαζιέρες και yachting, περίπου της τάξης του 200%. Ολα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία, γι' αυτό και βρίσκομαι εδώ».

Η κα Πάλλη-Πετραλιά πρόσθεσε επίσης ότι συνεργάζεται με την Ομοσπονδία των Αμερικανών Τour Οperators και ότι με το νέο χρόνο ξεκινά μία πολύ μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία, σε ολόκληρη την Αμερική, που στοχεύει, με τρόπο διαφορετικό, σε κάθε ηλικία. «Εκτός από το κλασικό "Ηλιος και Θάλασσα", τόνισε η υπουργός, αναπτύσσουμε πλέον και τις νέες μορφές τουρισμού, όπως είναι ο συνεδριακός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός και ο θαλάσσιος τουρισμός».

Η υπουργός επισήμανε ότι οι Αμερικανοί επισκέπτες ενδιαφέρονται για κρουαζιέρες, πολυτελή ξενοδοχεία και το yachting. «Νομίζω ότι είμαστε πολύ δυνατοί σε αυτόν το τομέα. Στόχος μας είναι η ποιότητα. Η ποιότητα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Και στοχεύουμε πολύ ψηλά».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της, η κ. Πάλλη-Πετραλιά εγκαινίασε επίσης την έκθεση «Κρυμμένα παιδιά στην Ελλάδα της Κατοχής» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/11/1277185.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα