Ενιαίος ευρωπαϊκός ουρανός: Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 18:40

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με την ίδρυση εθνικής εποπτικής αρχής στο πλαίσιο του ενιαίου ευρωπαϊκού ουρανού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, ο κανονισμός πλαίσιο για τον ενιαίο ευρωπαϊκό ουρανό άρχισε να ισχύει τον Απρίλιο του 2004. Σε αυτόν προβλέπεται διαχωρισμός μεταξύ αφενός της παροχής αεροναυτιλιακών υπηρεσιών και αφετέρου της επιτήρησης και κανονιστικής ρύθμισης των εν λόγω υπηρεσιών.

Τα κράτη - μέλη υποχρεούνται να ορίσουν ή να ιδρύσουν ανεξάρτητη εθνική εποπτική αρχή που θα εκτελεί τα διάφορα καθήκοντα όπως προσδιορίζονται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποιήσεως των φορέων παροχής αεροναυτιλιακών υπηρεσιών και της υπό εξέλιξη επίβλεψης της συμμόρφωσης. Μέχρι τώρα, η Ελλάδα δεν έχει μεριμνήσει για την πλήρη ίδρυση ανεξάρτητης αρχής.

Η Επιτροπή έχει απευθύνει στην Ελλάδα δύο αιτιολογημένες γνώμες, τον Δεκέμβριο του 2005 και τον Ιούνιο του 2006, χωρίς να λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα