Placement για το 15,32% της Marfin Popular Bank

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 18:47

Την τοποθέτηση έως 54,746,319 μετοχών της Marfin Popular Bank μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές για λογαριασμό της Marfin Financial Group Α.Ε. Συμμετοχών ανακοίνωσαν η Citigroup Global Markets Limited και η Deutsche Bank AG, London Branch, ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών καθώς και η Keefe, Bruyette & Woods Ltd ως Κύριος Συνδιαχειριστής.

Oι παραπάνω μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 15,32% της Μarfin Popular Bank.

Ως μέρος της τοποθέτησης η Dubai Financial LLC έχει συμφωνήσει να προβεί σε αγορά 18,874,093 μετοχών της MPB στην ίδια τιμή με αυτήν που θα οριστεί από το βιβλίο προσφορών για το υπόλοιπο των μέχρι 35,872,226 μετοχών της MPB.

Οι Citigroup και Deutsche Bank έχουν επίσης διαθέσει για λογαριασμό της Marfin τουλάχιστον 11,9 εκ. μετοχές της Εγνατία Τράπεζα Α.Ε. (Εγνατία) σε επιλεγμένους προκαθορισμένους επενδυτές.

Οποιοδήποτε υπόλοιπο των μετοχών της Εγνατίας που κατέχει η Marfin θα προσφερθεί στη Δημόσια Πρόταση που υποβλήθηκε από την Marfin Popular Bank Δημόσια Εταιρεία Λτδ. (δηλαδή την πρώην Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ.) για τις μετοχές της Εγνατίας και εν συνεχεία οι μετοχές της ΜΡΒ που θα εκδοθούν σε αντάλλαγμα θα είναι δεσμευμένες για 180 ημέρες (εξαιρουμένης μίας ενδεχόμενης πώλησης του συνόλου ή μέρους του υπολοίπου των μετοχών της Εγνατίας ή του ισοδυνάμου των μετοχών της Marfin Popular Bank που θα εκδοθούν σε αντικατάσταση τους, κατά το μέγιστο, σε δύο στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίοι θα συνεχίσουν τη δέσμευση για το υπόλοιπο της περιόδου των 180 ημερών).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα