ΟΠΕ: Mνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνο - Ιαπωνικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 20:28

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) υπέγραψε συμφωνία σύμπραξης-συνεργασίας με το Ελληνο-Ιαπωνικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Δρόσος και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιαπωνικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ιδιοκτήτης της εταιρίας FOLLI FOLLIE.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΟΠΕ για συνεργασία με τους φορείς εξωστρέφειας της χώρας. Η συνεργασία αφορά στην υλοποίηση πρωτοβουλιών για την αγορά της Ιαπωνίας οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα δράσης του ΟΠΕ για το 2007 το οποίο θα υλοποιηθεί, όπως και το 2006, με τη στήριξη του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, των επιχειρηματικών φορέων της χώρας και των Επιμελητηρίων.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται παραδοσιακές δράσεις εξωστρέφειας όπως επιχειρηματικές αποστολές και Διεθνείς Εκθέσεις, που διοργανώνει ο ΟΠΕ σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης του στην αγορά της Ιαπωνίας.

Παράλληλα, ο Οργανισμός θα αναλάβει τη διοργάνωση Matchmaking Programs, δηλαδή προσκλήσεων Ιαπώνων αγοραστών για επιχειρηματικές συναντήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις.

Επίσης, η συμφωνία περιλαμβάνει κοινές δράσεις που εντάσσονται στην πρωτοβουλία Kerasma και έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την Ιαπωνική αγορά όπως πρόσκληση Ιαπώνων δημοσιογράφων και εκπροσώπων τηλεοπτικών συνεργείων και παραγωγών στην Ελλάδα. Στόχος των παραπάνω ενεργειών είναι η εξοικείωση με τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και η ανάπτυξη πρόσθετων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την αύξηση των εξαγωγών και την προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην Ιαπωνία.

Σημειώνεται ότι, συμφωνίες σύμπραξης - συνεργασίας ανάλογου περιεχομένου έχουν ήδη υπογραφεί από τον ΟΠΕ με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κορίνθου, το Επιμελητήριο Λακωνίας, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, το Επιμελητήριο Ευβοίας και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Επιπλέον, εντός των προσεχών ημερών έχει προγραμματιστεί η υπογραφή συμφωνιών με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΕΒ), το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ) καθώς και με άλλα Επιμελητήρια, Φορείς και Συνδέσμους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα